‘Eğitiminin idealist neferi Yunus Kayıhan’

‘Eğitiminin idealist neferi Yunus Kayıhan’

Eğitim-İş Kocaeli 2 Nolu Şubesi Darıca Bağlarbaşı Ortaokulu Müdürü olarak görev yapan ve 7 Mayıs’ta emekli olacak olan Yunus Kayıhan için bir veda gecesi gerçekleştirdi.

egitim-is-(2).jpgGebze Eskihisar Küçük Ev Restaurant’ta geçtiğimiz akşam gerçekleşen veda gecesine Eğitim-İş Kocaeli 2 Nolu Şubesi Başkanı Bülent Metin, Darıca Bağlarbaşı Ortaokulu Müdürü Yunus Kayıhan ve çok sayıda Eğitim-İş Sendikası’na üye öğretmen katıldı. Düzenlenen gecede bir konuşma yapan Eğitim-İş Kocaeli 2 Nolu Şubesi Başkanı Bülent Metin, “Bu akşam burada yıllarca şehrimize eğitim alanında önemli ve başarılı hizmetler yapmış ve halen Darıca Bağlarbaşı Ortaokulu Müdürü olarak görev yapmakta olan Yunus Kayıhan öğretmenimiz için toplandık.

ATATÜRK’Ü REHBETR GÖSTERMİŞ

65 yaşını doldurması sebebiyle 7 Mayıs 2018 tarihinde emekli olacaktır. Kendisi onca yıl boyunca eğitime ve sendikal mücadeleye vermiş olduğu hizmetler için teşekkür ederiz. 40 yılı aşkın meslek hayatı boyunca çağdaş, demokratik, laik, bilimsel eğitimi savunmuş, çalıştığı kurumlarda bu anlayışta eğitimden asla taviz vermemiş, yetiştirdiği nesile Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü rehber göstermiş örnek bir eğitimci olarak adından söz ettirmiştir. Örgütlü yaşamada sonuna kadar inanan ve destek olan öğretmenimiz, örgütlü mücadelesine TÖB-DER ile başlayarak Eğitim-Sen ve sonrasında Eğitim-İş ile devam etmiştir.

BİR EĞİTİM NEFERİ

Uzun zamandır sendikamız Darıca temsilciliğinde yönetim kurulu üyesi olarak görev almıştır. Son yıllarda liyakatsiz, idareci görevlendirmelerinde yandaş sendikaya üye olmayan birçok okul idarecisi gibi haksız ve hukuksuz bir şekilde görev süresi uzatılmamış ancak hukuka olan inancını biran bile kaybetmemiş Eğitim-İş Bölge Hukuk Bürosuyla birlikte vermiş olduğu hukuk mücadelesini kazanarak aynı görev yerine dönerek kaldığı yerden görevine devam etmiştir. Onun bu onurlu ve dik duruşu birçok kişiye örnek olmalıdır. Hayatını bu ülkenin çocuklarına gençlerine adamış idealist bir eğitim neferi olan öğretmenimiz 7 Mayıs 2018 tarihi itibariyle eğitim ordumuzda ayrılmak durumunda kalıyor.

PLAKET VERİLDİ

Hala büyük bir enerji ve heyecan içinde mesleğini yürüten Yunus Kayıhan’ın emekli olsa da bu şehre hizmetleri devam edecektir. Yunus Kayıhan’ çalışma hayatı boyunca şehrimize yapmış olduğu hizmetlerden, sendikal mücadeleye vermiş olduğu katkılardan dolayı teşekkür ediyor. Emeklilik yaşantısında başarılar diliyoruz.” dedi. Darıca Bağlarbaşı Ortaokulu Müdürü Yunus Kayıhan da kendisi için yapılan bu gece için çok teşekkür etti. yapılan konuşmaların ardından Darıca Bağlarbaşı Ortaokulu Müdürü Yunus Kayıhan’a Eğitim-İş Kocaeli 2 Nolu Şubesi Başkanı Bülent Metin tarafından bir plaket verildi.

 

Haber: Hanifi Surun

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.