Eğitimin yeni sancısı hileli nakiller

Eğitimin yeni sancısı hileli nakiller

Eğitim öğretimde 2019-2020 dönemi 5 ve 6 Eylül’de uyum eğitiminin ardından 9 Eylül’de resmen başlayacak. Gebze’nin en büyük sancısı başarı derecesi yüksek okulların etrafına hileli nakiller.

Eğitim öğretimde yeni dönem 9. sınıf öğrencileri, ilkokul birinci sınıf, okul öncesi, imamhatip ortaokullarının 5'nci sınıf öğrencileri ve hazırlık sınıfı öğrencileri için bu hafta içinden itibaren başlayacak. Bu öğrenciler yeni girdikleri ortama kısa sürede uyum sağlamaları açısından 5-6 Eylül tarihlerinde uyum eğitimi için okulda hazır bulunacak. 9 Eylül Pazartesi günü itibariyle ise yeni dönem resmen başlamış olacak.

İKİ OKUL ÇOK REVAÇTA

Gebze yeni eğitim öğretim dönemine yine bildik sorunlarla giriyor. Bir tarafta okul kayıtları döneminde bağış yapılıp yapılmayacağı tartışması sürerken diğer tarafta başarı derecesi yüksek okulların etraflarına hileli nakiller, bu okullarda sınıf mevcutlarını başarı derecesini olumsuz etkileyecek şekilde negatif bir etken olarak dikkat çekiyor. Yenikent Mahallesi’nde Mustafa Üstündağ, Hacı Halil Mahallesi’nde Eşrefbey revaçta okullar. 

MUHTAR UYARMIŞTI

Yenikent Mahallesi Muhtarı Esengül Aktaş bir süre önce yaptığı açıklamada mahalle içinde hiç nakliye kamyonu gözükmemesine rağmen nüfustaki hareketlenmeye dikkat çekmişti. Her iki mahalledeki okulların çevresinde çok sayıda ailenin, sırf çocuklarını o okula kaydettirebilmek için daire kiraladığı dahi öne sürülüyor. 
ORTALAMASI 43’E DAYANDI

Mustafa Üstündağ Ortaokulu’nda sınıf başına öğrenci sayısının ortalama 43’e dayandığı öne sürüldü. Okul Aile Birliği Başkanı Ebru Şınık, çok sayıda öğrenci velisinden bu konuda şikayet aldıklarını belirtip okuldaki eğitim kalitesinin ve ortalamasının düşmesinden endişeli olduklarını kaydetti. Şınık sorunun çözümü için yetkililerden beklenti içinde olduklarını kaydetti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.