Eğitimde fırsat eşitliği nerede?

Eğitimde fırsat eşitliği nerede?

  Gebze Gaziler İlkokulu’nda yaşanan kadro eksikliği nedeniyle çocuklarının her eğitim öğretim döneminde öğretmen değiştirmesine tepki...

 

 

Gebze Gaziler İlkokulu’nda yaşanan kadro eksikliği nedeniyle çocuklarının her eğitim öğretim döneminde öğretmen değiştirmesine tepki gösteren öğrenci velileri Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaparak yaşanan durumu protesto ettiler. 

 

YETKİLİLERİ GÖREVE ÇAĞIRDI

Gebze İlçe Milli Eğitim önünde dün bir araya gelen öğrenci velileri adına basın açıklamasını öğrenci velilerinden Nihat Akyol yaptı. Gebze'de hiçbir bir okulda bu kadar kadro eksikliğinin olmadığının iddia eden Nihat Akyol, “Mayıs ayında yönetmelik yayınlanırken ortaokul olan okulların öğrencileri sınıfları ve öğretmenleriyle başka okullarda eğitimlerine devam edecek denmesine rağmen bu okulda bakanlığın yönetmenlikleri uygulanmıyor. Bu sorunlarımızla ilgili dilekçeyi geçtiğimiz gün ilçe milli eğitim müdürüne verdik. Başta kaymakamımız ve ilçe milli eğitim müdürü olmak üzere tüm yetkilileri göreve çağırıyoruz” dedi. 

 

ÖĞRETMENLER OKULDAN AYRILIYOR

Nihat Akyol açıklamasının devamında şunları belirtti, “Öğrenim eğitim yıllarında hiçbir fiziki ve öğretmen sorunu olmayan okullarda açıklamalar kutlamalar yaparken eğitimimde fırsat eşitliğinden bahsedenler acaba bu okula bir kere olsun gelip bu okulun sorunlarıyla ilgilendiler mi? Bu okula gelen öğretmenlerin çoğu yarı dönemin sonunda okuldan ayrılıyorlar. Öğretmenlerin gitme sebepleri araştırılıp hangi önlem ve tedbirleri aldıklarını okul yönetiminin tutum ve davranışları varsa eksiklilerinin giderilmesinin araştırılıp araştırılmadığını doğrusu çok merak ediyoruz” dedi.

 

SORUNLARI YERİNDE GÖRÜN

Bizim çocuklarımızda en az diğer çocuklar kadar öğretmen sorunu olmayan okullarda öğretim ve eğitim hakları olduklarına inanıyoruz diyen Akyol, “Ülkemizde eğitimde fırsat eşitliğinin olmadığını yaşayarak görüyoruz. Buradan Gebze protokolüne sesleniyoruz gelin bu yılki 2013-2014 öğretim yılını açılışını Gazi İlkokulu’nda birlikte yapalım. Sorunları yerinde görmenizi veliler olarak talep ediyoruz. Bu sorunumuz çözülene kadarda bu sorunları her platformda dile getireceğimizi bildiriyoruz” diyerek açıklamasını sonlandırdı. Öğrenci velileri açıklamanın ardından ilçe milli eğitim müdürlüğüne giderek yaşadıkları sorunları yetkilileri bildirdiler. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.