Eğitimciler Kuyucu için tek yürek

Eğitimciler Kuyucu için tek yürek

Atatürk Anadolu Lisesi'nde öğretmen Necmeddin Kuyucu'yu bıçaklayarak öldüren F.Ç.'nin ilk duruşması dün görüldü. 25 Şubat 2020’ye ertelenen davaya 100’lerce öğretmen katıldı.

Gebze'nin İnönü Mahallesi’ndeki Atatürk Anadolu Lisesi'nde öğretmen Necmeddin Kuyucu'yu bıçaklayarak öldüren F.Ç.'nin ilk duruşması bugün görüldü. Üç saati aşkın süren ilk duruşma sonrası dava, 25 Şubat 2020 günü saat 14.00’te başlayacak ikinci duruşmaya ertelendi. 

DOSYA GİZLİLİĞİ 

Necmeddin Kuyucu'yu bıçak darbeleriyle öldüren F.Ç. adındaki öğrenci ilk kez bugün hâkim karşısına çıktı. Sendika temsilcileri, sendikaların mağduriyeti söz konusu olmadığı gerekçesiyle davanın görüldüğü Gebze Adliyesi 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nin duruşma salonuna alınmadı. Kuyucu'nun ailesi ve aile avukatı haricinde kimse mahkemeye giremedi. Basın mensupları, dosya gizliliği sebebiyle mahkemenin akıbetine dair herhangi bir bilgi alamadı. 

BAKANLIK TEMSİL EDİLMEDİ

Davaya Necmeddin Kuyucu’nun ailesinin avukatları Murat Altun ve Süreyya Acar ile sanık F.Ç’nin avukatı Niyazi Özkaya; Necmeddin Kuyucu’nun eşi Gülay Kuyucu ile abileri Metin ve İbrahim Kuyucu katıldı. İlk duruşmada tanıklar da dinlendi. Öte yandan Türkiye'de infial yaratan cinayetin ilk duruşmasına Milli Eğitim Bakanlığı'ndan davayı takip etmek adına bir temsilcinin bile gelmemesi tepki çekti. 

DÖRT SENDİKA DA ORADAYDI

Ailenin ve sendikaların yaptığı çağrı sonrası 100’lerce öğretmen duruşma nedeniyle Gebze Adliyesi önüne geldi. Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcıları Atilla Olçum ve Hasan Yalçın Yayla ile dört sendikanın Gebze’deki şube başkanları Fazlı Yağmur (Eğitim Bir-Sen), Orhan Kütük (Türk Eğitim-Sen), Oğur Aydın (Eğitim-Sen) ve Bülent Metin (Eğitim-İş), Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, İlçe Sağlık Grup Başkanı Doktor İlhan Kadıoğlu, Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Çelik, Kocaeli Barosu Gebze Temsilcisi Avukat Fahri Öztürk de dava için Gebze Adliyesi’ne geldi. kuyucu.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.