Eğitim-Sen’den sınava boykot: Emeğimiz şıklarınıza sığmaz!

Eğitim-Sen’den sınava boykot: Emeğimiz şıklarınıza sığmaz!

Eğitim-Sen Gebze Şubesi; iktidarın eğitimcilere rağmen hazırladığı ÖMK paralelinde hafta sonu gerçekleşecek uzman öğretmenlik sınavına boykot çağrısında bulundu: “Öğretmenlerin emeği şıklarınıza sığmaz, sorularınızla ölçülemez.”

KESK’e bağlı Eğitim-Sen Gebze Şubesi; iktidarın eğitimcilere rağmen hazırladığı Öğretmenlik Meslek Kanunu - ÖMK paralelinde hafta sonu gerçekleşecek uzman öğretmenlik sınavına boykot çağrısında bulundu. Eğitim-Sen Gebze Şube’de gerçekleşen ve çok sayıda sosyal medya platformundan canlı yayınlanan basın açıklamasında Şube Başkanı Eylem Bahadır, “Üyemiz olsun olmasın tüm eğitim emekçilerini kariyer basamakları sınavını boykot etmeye çağırıyoruz.

 

ŞIKLARINIZA SIĞMAZ

SORULARINIZLA ÖLÇÜLEMEZ

 

Bir kez olsun öğrencilerimizin gözünün içine bakmamış, bir kez dahi sınıfa girmemiş kimselerin hazırladığı bu yasayı reddediyor, memleketin en ücra köşelerinde okulunun boyasını, temizliğini, tamiratını yapan, sobasını yakan öğretmenlerin emeği şıklarınıza sığmaz diyoruz.

En yoksul mahallelerde tüm imkânsızlıklara rağmen 40 ila 60 kişilik sınıflarda öğrencilerimizin yaşamlarına dokunan öğretmenlerimizin emeği sorularınızla ölçülemez diyerek sınav boykot diyoruz” diye konuştu.

 

DESTEK OLDULAR

 

CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan ve Gebze Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Saide Arslan Çalışkan, Tüm Emekli-Sen Gebze Şube Başkanı Cemil Yüksek, CHP Hürriyet Mahalle Örgütü Başkanı ve parti eğitmeni Dilesen Karataş da basın açıklamasına katılarak destek verdi. Öte yandan Şube Başkanı Eylem Bahadır ile Şube Kadın Sekreteri Meryem Meriç’in ev sahipliğindeki açıklamaya şubenin eski başkanlarından Orhan Kaya, Tarık Zerman, Oğur Aydın ve Güngör İrdem, şube eski sekreterlerinden Serdar Dikkatli de katılarak destek verdi. Açıklamada ayrıca şu görüşlere yer verildi:

 

KUŞATMAYI REDDETTİK

 

“2017 yılından bu yana ÖMK’yı yoğun şekilde tartışırken Eğitim-Sen olarak itirazlarımızı gerçekleştirdik; il – il, işyeri işyeri, sendikalı olsun olmasın birlikte itirazı örmeye çalıştık.

Mesleğimiz tarihinin en büyük saldırısını alırken bu saldırının kökünün 24 Ocak kararlarına dayandığı ve piyasacı bir anlayışla yaratılan güvencesiz yeni bir kamusal istihdam rejiminin bir parçası olduğu gerçeğinden hareketle, ‘kuşatılan memleketin kuşatılan öğretmenleri’ olmayı reddettiğimizi Gebze’den, emeğin kentinden haykırmıştık.

 

BAKAN ÖZER RANDEVUYA

YİNE KAYITSIZ KALMIŞTIR

 

Eğitim emekçilerinin yazdan bu yana yoğun şekilde medya üzerinden başlattığı itirazlar 2 Kasım’da ortak iş bırakmayı örmüştür.

14 Ekim’de 14 sendikayı bir araya getirmiş akabinde Genel Merkezimizin de içinde bulunduğu 15 sendika Anayasa Mahkemesi’ne yürütmeyi durdurma için başvurmuş, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’den randevu talebinde bulunmuş, yine cevapsız kalmıştır.

 

EKONOMİK DARALMA

SINAVI MEŞRU KILMAZ

 

Eğitim-Sen Gebze Yürütme Kurulu olarak karar süreçlerine dahil edilmeyen, itirazları yok sayılan öğretmenler adına tüm bu hukuksuzluğa, yok sayılmaya karşı ‘oltadaki balık değiliz’ diyoruz! Ekonomik daralma sonucu sınava başvuru zorunluluğu çıkması bu sınavı meşru kılmaz.

 

NİTELİKLİ EĞİTİMDEN UZAKLAŞACAKLAR

 

Özelleştikçe ‘güzelleşen’ okullarla daraltılmış bir memlekette kamusal eğitim hakkı ellerinden alınan çocuklarımız şimdi de ÖMK ile yarışan / ayrışan / dayanışma ruhu yok olan bir meslek ile nitelikli kamusal eğitimden uzaklaşacaktır.

Her 5 öğrenciden birisi örgün eğitimin dışındadır. Her 2 çocuktan biri yeterli beslenemiyor.

Bu koşullarla bahçesinde tropik meyve yetişen saraylar değil; karnı tok, yüzü gülen, umutlu çocuklar lazım bize…

Çocuklarımızın nitelikli kamusal eğitim hakkı için ÖMK’ya Hayır Sınava Boykot!”

 

ÖĞRENCİLERİN BESLENME HAKKI

 

Eğitim-Sen Gebze Şube Başkanı Eylem Bahadır yazılı açıklama sonrası yaptığı doğaçlama açıklamada, “Özetleyecek olursak eğitim emekçilerinin hakları için ÖMK’nın iptal edilmesi, sınavın iptal edilmesi taleplerimiz bugün hala devam ediyor. Eşit işe eşit ücret, öğrencilerimizin beslenme ve bir öğün ücretsiz yemek hakkı talebimizle birlikte sınav boykot diyoruz” dedi.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

2 Kasım’da gerçekleşen ortak iş bırakmayla birlikte eğitim emekçilerinin kararlı tarihine adımını bir kez daha yazdırdığını kaydeden Bahadır, “Bu anlamda mücadeleyi büyüten yerelde olsun, memleketin her bir köşesinde olsun her bir arkadaşımıza, destek olan tüm kurumlarımıza, velilerimize, demokratik kitle örgütlerine, milletvekillerimize teşekkür ediyor ve çağrımızı yineliyoruz” diye konuştu.

 

kapak-egitimsen.jpg

 

8009-004.jpg

Arka sıra soldan sağa – Tarık Zerman, Oğur Aydın, Dilesen Karataş, Serdar Dikkatli

Ön sıra soldan sağa – Gökhan Orhan, Güngör İrdem, Meryem Meriç, Eylem Bahadır, Orhan Kaya, Saide Arslan Çalışkan, Cemil Yüksek

 

8005-002.jpg

ÜÇ KANALDAN CANLI YAYIN: Eğitim-Sen Gebze Şube’de gerçekleşen basın açıklaması; CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan, Hürriyet Mahalle Başkanı Dilesen Karataş ve Evrensel Gazetesi Gebze Muhabiri Hasret Gültekin Kozan’ın destekleriyle üç ayrı sosyal medya platformunda canlı yayınlandı.

 

 

8001-003.jpg

 

8003-002.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.