Eğitim-Sen’den Güler, Doğan ve Kondakçı’ya suç duyurusu

Eğitim-Sen’den Güler, Doğan ve Kondakçı’ya suç duyurusu

Eğitim-Sen Gebze Şubesi, okullardaki değerler eğitiminde yasaya aykırılık olduğu gerekçesiyle Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan ve Hamza Kondakçı hakkında suç duyurusunda bulundu

Milli Eğitim Bakanlığı’nın, Diyanet İşleri Başkanlığı ile yaptığı protokol gerekçe gösterilerek imamların Gebze Bölgesi’ndeki okullara değerler eğitimi için yollanması, yargı konusu oldu. Eğitim-Sen Gebze Şubesi; Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hamza Kondakçı hakkında görevi kötüye kullanma ve eğitim öğretim hakkının engellenmesi suçlaması ile Gebze Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Eğitim-Sen Gebze Şube Başkanı Eylem Bahadır ve yöneticilere Gebze Adliyesi’ndeki suç duyurusu esnasında EMEP İl Başkanı Arzu Erkan, TİP Gebze İlçe Başkanı Nejla Dolaşık, Tüm Emekli-Sen Gebze Şube Başkanı Cemil Yüksek, ÇYDD Gebze Şube Başkan Yardımcısı Meltem Tabanlıoğlu Toker ve MMO Gebze Temsilciliği’nden Tanfer Yeşiltepe eşlik etti. Öte yandan Eğitim-Sen Gebze Şubesi’nin bu tepkisine CHP Milletvekilleri Yıldırım Kaya ve Tahsin Tarhan, CHP İl ve Gebze İlçe Örgütleri, SOL Parti Gebze İlçe Örgütü, ADD Gebze ve Veli-Der Kocaeli Şube de destek oldu. Eğitim-Sen Gebze Şube Başkanı Eylem Bahadır suç duyurusuna dair açıklamasında özetle şu görüşlere yer verdi:

Bakanlığın Diyanet ile yaptığı protokolü gerekçe gösterilerek imamlar okullarımıza Değerler Eğitimi için yollanmış, haftalık ders programlamasında olmamasına rağmen, veli izni olmadan, bazı okullarda sadece kız öğrenciler bazı okullarda ise öğrencilerin tamamı dersten alınmıştı.

Üstelik 2017 yılında öğretim programlarında yapılan değerler eğitimi ayrı bir ders olarak anlatılamayacağı şeklindeki değişikliğe rağmen!

Konunun takipçisi olarak, bizleri yalnız bırakmayan Emek ve Demokrasi Güçleri'nden dostlarımıza, konunun gündeme geldiği andan itibaren müdahil olan kitle örgütlerinden dostlarımıza, bölgemiz milletvekillerine, velilerimize teşekkür ediyoruz.

Lâiklik karşıtı uygulamalara karşı mücadelemiz devam ediyor. Kimse yasaların üzerinde değildir. Kamu görevlileri yasaları uygulamakla mükelleftir, yasalara karşı tutum alamazlar.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum