Eğitim-Sen, ‘Yapılan uygulama antidemokratiktir’

Eğitim-Sen, ‘Yapılan uygulama antidemokratiktir’

Eğitim-Sen Gebze Şubesi tarafından yapılan yazılı açıklamada Gebze Anadolu Lisesi’nde öğrencilere ve velilere seçmeli ders seçme konusunda yapılan...

Eğitim-Sen Gebze Şubesi tarafından yapılan yazılı açıklamada Gebze Anadolu Lisesi’nde öğrencilere ve velilere seçmeli ders seçme konusunda yapılan uygulamanın antidemokratik olduğunu belirtildi. Açıklamada yapılan bu tür dayatmalarda velilerin ve öğrencilerin sendikaya başvurmaları açıklandı.

SEÇMELİ DERS KONUSUNDA DAYATMA

Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi (OGES) ile öğrenci alan okullara kayıtların dün başlandığı belirtilen açıklamada, “Ancak kayıtların başlaması ile birlikte bazı sıkıntılar da ortaya çıkmaya başlamıştır. Okullardaki derslik sıkıntısı, öğretmen sıkıntısı, ödenek sıkıntısı, norm kadro ile ilgili sıkıntılar, yardımcı hizmetler sınıfındaki personel ihtiyacı gibi. Bugüne kadarki mücadelemiz bu sorunların giderilmesine yönelik oldu, bundan sonra da bu böyle devam edecektir. Bu kayıt döneminde seçmeli dersler ile ilgili olarak bazı sıkıntılar yaşandığı velilerimiz tarafından bizlere iletilmektedir. Mesela bir Anadolu Lisemizde velilerin önüne sadece 4 derslik bir seçmeli ders paketi (Sosyal Etkinlik – 2 saat, Bilgi ve İletişim Teknolojisi – 2 saat, Kur’an-ı Kerim – 2 saat, Hz. Muhammed’in Hayatı – 2 saat) hazırladıklarını velilere de sadece bu dört dersten ikisinin seçilmesi gerektiği gibi bir antidemokratik tutum sergilenmektedir” denildi.

 

HAKLIDAN YANA YER ALACAĞIZ

Talim ve Terbiye Kurulunun belirlenmiş olduğu on yedi dersin yer aldığı listeden veli istediği dersler arasından toplam dört saatlik tercihini serbestçe yapabilse, daha sonra da okul tüm tercihleri tek bir formda birleştirerek en fazla tercih edilen derslere göre seçmeli dersleri belirlese hiçbir sorun kalmayacağı belirtilerek, “Seçmeli derslerin belirlenmesinde öğrenci sayısı, okulun fiziki şartları dışında başka bir ön koşulu bulunmamaktadır (Mesela şube sayısından az sayıda seçmeli ders seçeneğinin izah edilebilecek hiçbir boyutu yoktur.). Öğretmen konusunda ise zaten okullar seçmeli dersler için norm belirleyememektedirler. Velilerimizden isteğimiz bu tür dayatmalarla karşılaştıklarında Eğitim-Sen’e ulaşmalarıdır” diyerek açıklamaya son verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.