EĞİTİM-SEN:  Pansiyonlu okullardaki fahiş zamları kabul etmiyoruz!

EĞİTİM-SEN: Pansiyonlu okullardaki fahiş zamları kabul etmiyoruz!

Eğitim-Sen, pansiyonlu okullarda yapılan zamlara tepki gösterdi, ‘’Pansiyonlu okullardaki fahiş zamları kabul etmiyoruz!’’denildi.

Açıklama özetle şöyle:
‘’Siyasi iktidar işine geldiğinde resmi enflasyonu, işine gelmediğinde gerçek enflasyonu kullanmaya, çocuklarımızın eğitim, sağlık, barınma ve beslenme gibi en temel haklarını parayla kullandırmaya devam ediyor.
Asgari ücrete %49 zam yapanlar, pansiyonlu okullardaki yıllık yurt ücretine %142 zam yaparak yurt ücretini 11 bin 500 TL’den 27 bin 900 TL’ye çıkarmıştır. Aynı şekilde yemek ücretleri ise 22 TL’den 52 TL’ye çıkarılmış ve %236 zam yapılmıştır.

BAKAN SORUMLULUKLA HAREKET ETMELİ
Siyasi iktidar açıkça toplumun yoksul kesimlerini ve onların çocuklarını gözden çıkarmakta, eğitim hakkını parası olanın satın alabileceği, olmayanın ise kaderine terk edileceği bir noktaya getirmiştir. Eğitim Sen olarak, çocuklarımızın haklarını değil, birlikte yol yürüdüğü dini vakıf ve cemaatlerin çıkarlarını savunan, toplumun değil siyasi iktidarın yarınlarına öncelik veren Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e eğitimin temel bir hak olduğunu ve alınıp satılamayacağını bir kez daha hatırlatıyor, kendisini sorumlulukla hareket etmeye davet ediyoruz!’’.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.