Eğitim-Sen idari ve adli soruşturma istedi!

Eğitim-Sen idari ve adli soruşturma istedi!

Gebze Teknik Üniversitesi’nde güvenlik görevlisi olarak çalışan Bünyamin Aygen geçirdiği kalp krizi sonrası yaşamını yitirdi. Eğitim-Sen Gebze Şubesi idari ve adli soruşturma açılmasını istedi.

Eğitimsen Gebze Şube Yürütme Kurulu tarafından açıklama şöyle:
‘’Yine bir iş cinayeti, yine bir acı Kaybımız! Gebze Teknik Üniversitesi’nde güvenlik görevlisi olarak çalışan mesai arkadaşımız Bünyamin Aygen görevi başındayken, mesai saatleri içinde önce rahatsızlanıp, daha sonra ise “ihmal edilerek" kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti!
Arkadaşımızın tedavisi yapılmadan tekrar iş başı yaptırılmasının yaşananın sıradan bir ölüm değil göz göre göre ölüme gönderildiği ve bir ‘’iş cinayeti ‘’ olduğunu gözler önüne seriyor.

İŞ TEFTİŞ KURULU GÖREVE ÇAĞIRILMALI
Üniversite yönetimine çağrımız; konuya ilişkin idari ve adli soruşturma açılması için girişimlerde bulunulması ve iş teftiş kurulunun göreve çağırılmasıdır.
Ayrıca üniversite yönetiminin girişimiyle hayatını işi başındayken kaybeden mesai arkadaşımızın ailesine (annesiyle tek başına yaşıyor olduğunu öğrendik) ölüm geliri, ölüm aylığı ve diğer ödemelerin süratle yapılmasını istiyoruz!
Eğitimsen Gebze Şubesi olarak konunun yakından takipçisi olacağız!’’
HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.