Eğitim sağlık çevre komisyonuna ret

Eğitim sağlık çevre komisyonuna ret

Dilovası Belediye Meclisi’nde Saadet Partisi Grubu belediyede eğitim sağlık ve çevre komisyonu kurulmasını önerdi. Önerge AKP’li meclis üyelerinin oylarıyla ret edildi.

Dilovası Belediyesi bünyesinde eğitim sağlık ve çevre komisyonu kurulmasına ilişkin önerge ret edildi. Saadet Partili belediye meclis üyeleri Nizamettin Sözen, Turan Tekgül, Zeki Karataş, Metin Dalgalı, Salih Adıgüzel ve İnci Aydemir’in imzalarıyla grup halinde verilen önerge uzun süren tartışmaların ardından AKP’li meclis üyelerinin ret oylarıyla, gündeme alınmadan ret edildi. Saadet Partisi tarafından verilen önergede komisyonun görev ve sorumluluklarına dair 16 gerekçe de sıralandı. Maddeler arasında, “Hava kirliliğine neden olan kuruluşların yerinden tespit edilerek çözüm üretilmesi”, “En iyi mahalle, cadde ve sokak etkinlikleri düzenlenerek tespit edilen yerlerin ödüllendirilmesi” de yer aldı. 
Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir komisyonun görev ve sorumluluklarında belirtilenlerin bir çoğunu zaten yaptıklarını belirtip Saadet Partili belediye meclis üyelerini belediye çalışmalarını takip ve bilgilenmeye davet etti. Uzun süren tartışmalar sonrası önerge oy çokluğu ile ret edilirken muhalefetteki Saadet Partisi Grubu, AKP Grubu’nun tavrına tepki gösterdi. SP Grubu’nun bir diğer soru önergesi KBB Başkanı Tahir Büyükakın’ın söylemi üzerinden “Dilovası’nın taşınması” ile Kömürcüler OSB’nin taşınması konuları olurken Başkan Şayir bu konulara dair toplantının açılışında bilgilendirmede bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.