“Eğitim konusuna önem veriyoruz”

“Eğitim konusuna önem veriyoruz”

Gebze Muhtarlar Toplantısından konuşan Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy eğitim konusuna çok önem verdiklerini ifade etti.

Gebze Belediyesi Kardelen Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Vali Hüseyin Aksoy’un yanı sıra  Vali Yardımcısı Dr. Osman Abdullah Günaydın, Gebze  Kaymakamı Mustafa Güler, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Aslan, Gebze  Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Büyükşehir Belediyesi Muhtarlar Dairesi Başkanı Lütfü Efil,  Gebze Muhtarlar Dernek Başkanı Cevat Karaman, kamu kuruluşlarının İl ve İlçe Müdürleri ile Gebze İlçesi Muhtarları katıldı. 
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda Vali Hüseyin Aksoy yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:
EĞİTİM BİZİM İÇİN ÖNEMLİ
 “Kocaeli’de bir çok alanda bir çok çalışmayı hep birlikte yapmaya gayret ediyoruz. En önem verdiğimiz konulardan biriside eğitim konusudur. Okul çağında olup okula devam etmeyen hiçbir öğrencimizin kalmaması adına gayret gösteriyoruz. Gebze bölgemizin özellikle sanayi bölgesi olması nedeniyle yoğun göç alan ve göçle gelen insanlarımızın da eğitim dışında kalma ihtimallerinin yüksek olduğu bir bölge. Bu bakımdan muhtar arkadaşlarımızın kendi bölgelerinde eğitim dışında kalmış vatandaşlarımız varsa bunları mutlaka okul müdürlerimize, ilçe milli eğitim müdürlüğümüze, kaymakamlığımıza bildirmelerini istiyoruz. Okul çağını geçmiş olanlar varsa onlarıda açık ortaokul ve açık liselere yönlendirerek, eğitim dışı kalmamaları için gayret göstermenizi istiyoruz. Okuma yazma seferberliği yaptık ve okumaz yazmazları okur yazar hale getirdik. Ancak bölgemize sonradan gelmiş olan ve okur yazar olmayan insanımız varsa bunlarıda okur yazar hale getirmek için aynı şekilde çalışmalarımıza devam edeceğiz. 
5 YAŞ GRUBUNDA OKULLAŞMA ORANI
Okullaşma oranlarımızı %100’e çıkarmak için gayret içerisindeyiz. Okul öncesi 3,4 ve 5 yaş grubunu kapsıyor. Biz özellikle 5 yaş grubunda Kocaeli olarak okullaşma oranını  %100 hedef haline getirdik. Bu alanda önemli çalışmalar yaptık. Muhtar arkadaşlarımızdan kendi bölgelerindeki 5 yaş grubundaki çocuklarımızdan okul dışında olanlar varsa bunları mutlaka bizlere bildirmelerini istiyoruz. Halk Eğitim Müdürlüklerimiz vatandaşlarımıza istedikleri alanlarda kurslar açıyor. Biz Halk Eğitim kurslarını yaygınlaştırmak istiyoruz. Bu bakımdan mahallelerinizde insanlarımızın arzu ettiği kurslar varsa onları İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimize aktarmanızı istiyoruz. Daha çok kursla, daha fazla katılımcı ve daha fazla faaliyet içerisinde çalışmalarımızı geçmişte olduğumuz gibi bundan sonrada yürütme gayreti içerisinde olacağız. 
HER OKULA BİR İRTİBAT GÖREVLİSİ 
Okullarımızın güvenliğini önemsediğimizi sizlerle paylaşmak istiyorum. Her okulumuza bir irtibat görevlisi belirledik. Polis bölgesinde polisimiz, Jandarma bögesinde jandarmamız bu irtibat görevini sürdürüyor. Bir çok okulumuzda kamera sistemlerimiz var. Bunları takip ediyoruz. 
OKUL ÇEVRELERİNDE BEKLEMEK YASAK
Valilik Emri yayınlayarak, okul saatinde öğrencilerin internet cafelerde bulunmaması gerektiğini belirttik. Eğer bir çocuk okul saatinde internet cafede ise ve bunu yaptığımız denetimlerde tespit ediyorsak o internet cafeye para cezası uyguluyoruz. Okul çevrelerinde kişi ve grupların beklemelerini yasakladık. Bu anlamda kişi yada gruplardan bekleyen varsa bunlarada idari para cezası uyguluyoruz. Okullarımızın güvenliğini de bu yönüyle hassasiyetle takip ediyoruz. Bölgelerinizde muhtarlarımızın tespitleri varsa onlarıda ilçe emniyet, ilçe jandarma komutanı veya kaymakam arkadaşlarımızla paylaşmalarını istiyoruz. “

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.