Eğitim-İş’ten rest: Filyasyon resen uygulanamaz

Eğitim-İş’ten rest: Filyasyon resen uygulanamaz

Eğitim-İş Genel Merkezi filyasyon uygulamalarına karşı üyelerini koruma kararı aldı. Kocaeli 2 No’lu Şube Başkanı Bülent Metin, Gebze Bölgesi’nde dayatmanın sürmesi halinde GM kararını uygulayacaklarını söyledi

“Malum süreç”te öğretmenlerin filyasyon ekiplerinde mecburi yer almalarına yönelik dayatmalara Eğitim-İş Sendikası Kocaeli 2 No’lu Şube Başkanı Bülent Metin rest çekti. Sendikaların genel merkezlerinin tüm üyeleri koruyan bir karar aldığını kaydeden Metin sorumlu oldukları bölgede zorunluluğun, dayatmanın sürmesi halinde genel merkez kararını uygulayacaklarının restini çekti. Metin yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

ARAPSAÇINA DÖNDÜ!

 

MEB, kendi beceriksiz uygulamalarıyla, eğitimi, içinden çıkılmaz hale getirdi. ‘6 ayda hazır hale getirdik’ dedikleri EBA sisteminin bir günde çökmesini, ‘bu iyi bir şey demek ki katılım fazla’ gibi milletin aklıyla alay ederek açıklayan bir Milli Eğitim Bakanı yaklaşımı gördük. Yüz yüze sağlıklı eğitim ortamının sağlanması için gerekli hazırlıkları yapmayarak milyonlarca çocuğumuzu eşit ve ulaşılabilir eğitimden mahrum bıraktılar. Son olarak da zaten yaşanan enflasyon altında ezilen, alım gücü her geçen gün düşen öğretmenlerin ek dersleri gasp edilmiş, kamu görevlileri hakem kurulunun 28 Ağustos 2019 tarihli ve 2019/1 sayılı kararı da çiğnenerek hukuk ihlal edilmiştir.

ÖĞRETMENLER ÇABALADI

Bütün bu olumsuz koşullara rağmen, eğitim emekçileri, öğretmenler, bu zor süreçte, MEB ‘in meslek tanımıyla tanımlanmış, yasal zeminde verilen her görevi yerine getirdiler. EBA üzerinden, kendilerine tanımlanmış dersleri hafta sonu demeden, günün her saati dâhil olmak üzere verdiler. Öğrenci çalışmaları gönderip, bunları takip ve kontrolünü sağladılar. Okulda yüz yüze göreve çağrıldığında yeterli sağlık koşulları sağlanmadığı halde her türlü riski göze alarak, heyecanla, koşarak göreve gittiler. Öğretmenler, kendi sağlıklarını da hiçe sayarak saatlerce bilgisayar başında, öğrenci ve velileriyle çalışmalar yaptılar. Bakanlığın sorumlu olduğu aksaklıklardan bile suçlanan taraf olmalarına rağmen aldırmadılar. İşlerini en iyi şekilde yapmak için hep çabaladılar.

ÖĞRETMENLER ZORLANDI

Tüm bunların yanında birçok öğretmenimiz pandemi süresince, filyasyon ekiplerinde gönüllü görevler alarak bu çalışmalara da katılmışlardır. Ancak, bazı illerde, yöneticilerin hukuk tanımaz keyfi uygulamalara gittiği, bu tür uzmanlık gerektiren ve meslek görev tanımında olmayan görevlere öğretmenlerin zorlandığı bilgisi üzerine sendikamız Eğitim İş Genel Merkezi, konu ile ilgili kararlar alarak, üyelerimizin, yasal haklarını koruma altına almıştır. Üyelerimizin sendika kararlarına uymaları anayasal haklarıdır ve bundan dolayı da suçlanamazlar.

KAYMAKAMLA GÖRÜŞEMEDİK

Hal böyleyken, Kocaeli Valiliği, filyasyon ekiplerinde öğretmenlerin resen görevlendirileceğine dair bir yazıyı ilgili birimlere göndermiş, bu çerçevede de Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü filyasyon ekiplerinde 3 ay süreyle öğretmen görevlendirmesi yapılacağını resmi yazıyla okullara bildirmiştir. Eğitim İş Kocaeli 2 Nolu Şube olarak, Gebze Kaymakamlığı’na görüşme talebimiz iletilmiş ancak görüşme sağlanamamıştır.

Eğitim iş olarak diyoruz ki;

             Öğretmen asli görevinin başındadır. Hazırlayın sağlıklı eğitim koşullarını, yüz yüze eğitim yapalım. Çocuklarımıza eşit ve ulaşılabilir bir eğitim sağlayalım.

          ‘EBA üzerinden uzaktan eğitim diyorsanız’, öğretmen zaten ilk günden beri bu çalışmaların içindedir. Buradaki yetersizlik, çocuklarımızın erişiminin sağlanamayışı, bunun için yeterli alt yapının olmayışı bakanlığın sorumluluğundadır.

          Kocaeli 2 Nolu Şube olarak buradan tüm yetkilileri uyarıyoruz.

          Öğretmen, görev tanımına girmeyen, uzmanlık gerektiren ve mesleği gereği uzmanlık alanında olmayan hiçbir görevi yapması için zorlanamaz. Bu hem öğretmenimizin hem de yüz yüze eğitim alan öğrencilerimizin sağlığı için de büyük risk taşımaktadır.

          Filyasyon ekiplerinde gönüllü çalışma esas alınarak, zorunlu görev uygulamasına son verilsin.

          Aksi taktirde Kocaeli 2 Nolu Şube olarak Eğitim İş Genel Merkez kararları doğrultusunda hareket edeceğimizin, resen görevlendirmeleri kabul etmeyeceğimizin bilinmesini isteriz.” (Haber Merkezi)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.