Eğitim-İş’ten   Bahadıroğlu tepkisi

Eğitim-İş’ten   Bahadıroğlu tepkisi

Eğitim-İş Kocaeli 2Nolu Şube Başkanı Bülent Metin, Çayırova Belediyesi tarafından bu yıl ilki gerçekleştirilecek olan Kitap Fuarı’na davet edilen Yavuz Bahadıroğlu ile ilgili olarak yazılı bir basın açıklamasında bulundu.

Bülent Metin yaptığı açıklamada, “Çayırova Belediyesi tarafından 4 Ekim 2019 tarihinde düzenlenecek olan Çayırova Kitap Fuarı programında katılımcılar arasında Atatürk karşıtlığı ile tanınan ve kamuoyunda nefret uyandıran söylemleriyle bilinen Yavuz Bahadıroğlu adlı kişinin bulunuyor olması bu şehirde yaşayan Atatürk ve Cumhuriyet sevdalısı on binlerce insan için kabul edilebilecek bir durum değildir.

ATATÜRK’E SALDIRAN KİŞİLER

Belediyeler bu tür davetleri yaparken davet edeceği kişilerin toplumu kamplaştırıcı isimlerden değil aksine birleştirici, ülkenin kurucu değerlerine saygılı kişilerden seçmek zorundadır. Ülkemizin içinden geçmiş olduğu zor zamanlarda Atatürk’e her fırsatta saldıran kişilerin toplumsal barışa ve uzlaşıya hiçbir katkısı olmayacağı gibi toplumun içine kapanması zor yaralar açacağı bir gerçektir.

Çayırova Belediye başkanı Sayın Bünyamin Çiftçi’ye Eğitim İş Sendikası olarak Yavuz Bahadıroğlu’nu bu programdan çıkarmasının bu ülkenin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ve kahraman silah arkadaşlarına bir minnet borcu olduğunu hatırlatmak istiyoruz.

ASLA SESSİZ KALMAYACAĞIZ

Unutulmamalıdır ki hiçbir millet ve topluluk yetiştirmiş olduğu değerlere saldırarak, onları itibarsızlaştırmaya çalışarak bir yere gelemez. Bu ülkenin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e bulduğu her fırsatta saldıran kişi ve kuruluşların belediyeler tarafından himaye edilmesi toplum vicdanında asla kabul görmez. Bizler Mustafa Kemal Atatürk’ün fikir ve devrimleri ışığında görev yapan Cumhuriyet öğretmenleri olarak bölgemizde yapılacak bu tür faaliyetlere karşı asla sessiz kalmayacağımızı tüm Kocaeli kamuoyuna duyuruyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.