Eğitim-İş’te kadınlar başkanlığa yürüyor!

Eğitim-İş’te kadınlar başkanlığa yürüyor!

Eğitim-İş Kocaeli 2 No’lu Şube’de kongrenin ardından yeni yönetim görev dağılımı yaptı. Bülent Metin yine başkanlığı üstlenirken yönetimdeki kadın sayısı yüzde yüz arttı.

Disiplin kurulunda kadınlar çoğunluğu edinirken Darıca Temsilciliği’ne kadın başkan atandı

 İşçisi ve memuruyla ülkemiz emek hareketinin en dinamik yerlerinden belki de en dinamiği Gebze Bölgesi’nin memur sendikalarında kadınlar kabuğu kırdı. Eğitim-Sen Gebze’ye Eylem Bahadır şahsında kadın başkanın seçilmesinin ardından Eğitim-İş Kocaeli 2 No’lu Şube’nin yönetiminde kadın sayısı ve oranı yüzde 100 artış gösterdi.

ŞUBEDE AKKAYA’YA

KARAKUŞ DA EKLENDİ

Geçen dönemde de “ikinci adam” mevkii olarak tanımlanan şube sekreterliği görevini Meral Akkaya bu dönem yine sürdürürken yönetime Ayşe Karakuş da üstelik örgütlenme sekreterliği gibi çok önemli bir görevi üstlenerek dahil oldu.

DARICA’YA KADIN BAŞKAN

ÇAYIROVA’YA KADIN BY SEKRETERİ

 

Disiplin kurulunda kadınlar üstünlüğü edinirken Darıca Temsilciliği’ne de Damla Akpak şahsında kadın başkan atandı. Gebze Temsilciliği’nde yönetim Adem Eliçora başkanlığında oluşturulurken Merve Coşkun Altunbaş basın yayın sekreterliğini üstlendi.

 

 

 

EYÜP ŞEKER BAŞKANLIĞINDA

Eğitim-İş Sendikası Kocaeli 2 No’lu Şube’nin 18 Ekim Pazar günü Gebze Eşrefbey İlkokulu Konferans Salonu’nda gerçekleşen ikinci olağan genel kurulunda yeni yönetim, denetleme ve disiplin kurulları ile üst kurul delegeleri seçilmişti. Tek liste ile gidilen seçim sonrası 21 Ekim Çarşamba günü İlçe Seçim Kurulu’ndan mazbata alındı. 23 Ekim Cuma günü ise seçilen yönetimin en yaşlı üyesi Eyüp Şeker başkanlığında gerçekleşen toplantıda görev dağılımı gerçekleşti.

YİNE METİN BAŞKANLIĞINDA

YENİLENEN YÖNETİM KURULU

Şube başkanlığına şubenin kurucu başkanı Bülent Metin getirilirken bir önceki yönetimden Meral Akkaya şube sekreterliği, Bülent Özcan şube mali sekreterliği, Yusuf Kopal şube basın yayın sekreterliği görevini sürdürdü. Yeni yönetimin yenilerinden Ayşe Karakuş örgütlenme, Yaşar Gül özlük ve hukuk, Eyüp Şeker ise eğitim sekreterliği görevini üstlendi.

KADIN SAYISI DA ORANI DA YÜZDE 100 ARTTI

Bu dönem yönetimdeki kadın yöneticisi sayısı yüzde 100 artışla, birden ikiye; kadın temsil oranı da yüzde 14.3’ten yüzde 28.6’ya yükseldi. Geçen dönem yönetimde yer alan Çağdaş Savaş Aydemir, Aydın Zengin ve Ömer Torun ise bu dönem yerlerini yeni arkadaşlarına bırakarak yollarını açtı.

DENETLEME’DE GÜL’ÜN YERİNE KARAKAYA

Denetleme kurulunda Mehmet Çelikbilek ve Cevat Aksu bu dönem de yer aldı. Geçen dönem denetlemede yer alıp bu dönem yönetime geçen Yaşar Gül’ün yerine ise Haydar Karakaya, denetleme kurulunun yeni yüzü oldu.  

DİSİPLİN KURULU’NDA

BASKIN BASANINDIR!

Üç kişilik disiplin kurulunda geçen dönem Çağla Çetin Bozgüney, Haydar Karakaya ve Selda Vurdu görev almıştı. Selda Vurdu bu dönem de disiplinde yer aldı. Haydar Karakaya bu dönem denetleme kuruluna geçerken yerine Burhan Yulcu geldi. Çağla Çetin Bozgüney yeniden aday olmadı. Yerine Huriye Abalı seçilirken disiplin kurulunda bu dönem kadınlar daha baskın oldu.

DARICA’YA KADIN BAŞKAN ÇOK YAKIŞTI

Öte yandan yönetim Gebze Bölgesi’ndeki dört ilçeden üçünde temsilcilik başkan ve yönetimlerini atadı. Darıca için tercihini kadından yana kullandı. Damla Akpak başkanlığındaki yönetim Barış Özgür Kibar (ilçe sekreteri), Okay Yıldırım (mali sekreter), Tayhan Baran Göller (örgütlenme sekreteri), Bekir Kaya (özlük ve hukuk sekreteri), Onur Onası (eğitim sekreteri) ve Yusuf Yılmaz’dan (basın yayın sekreteri) oluştu.

GEBZE’YE TAMER ÇAĞLAR

Gebze Temsilciliği Tamer Çağlar başkanlığında oluşturulurken Adnan Koçyiğit örgütlenme sekreterliği, Serkan Çomoğlu ise ilçe sekreterliği görevini üstlendi.

ÇAYIROVA’YA ADEM ELİÇORA

Çayırova’da ilçe temsilciliğinde başkanlığa Adem Eliçora atandı. İlker Altunbaş ilçe sekreterliği, Gökhan Köken mali sekreterlik, Recep Şeker örgütlenme sekreterliği, Mehmet Sami Çakmak özlük- hukuk sekreterliği, Özgür Özkan eğitim sekreterliğinde görev yapacak. Gebze Temsilciliği’nde yönetimin tek kadın üyesi Merve Coşkun Altunbaş ise basın yayın sekreterliği görevinde.

GÜÇLÜ VE YILMAZ SES

Şubede bu dönem güvenoyu ile yeniden başkanlığa seçilen Bülent Metin yönetimin görev dağılımı ve ilçe temsilciliklerinin atamalarına dair açıklamasında, “Eğitim - İş bölgesinde, eğitim emekçilerinin güçlü ve yılmaz sesi olmaya devam edecektir” dedi.

 

damla-akpak--22.jpgadem-elicora.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.