Eğitim-İş’liler Cumhuriyet coşkusunu yaşadı

Eğitim-İş’liler Cumhuriyet coşkusunu yaşadı

 Eğitim-İş üyeleri Tanyıldız Düğün Salonu’nda düzenlenen resepsiyonda bir araya geldi. Üyeler burada 10. yıl marşını büyük bir coşku ile...

 

Eğitim-İş üyeleri Tanyıldız Düğün Salonu’nda düzenlenen resepsiyonda bir araya geldi. Üyeler burada 10. yıl marşını büyük bir coşku ile söyledi. Resepsiyona Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir, genel merkez yöneticileri Dilek Yurdagül, Barış Düdü, Zeki Yirmibeşoğlu, Atatürk Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği üyeleri başta olmak üzere siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

 

FARZDIR CUMHURİYET

Büyük bir coşku ile başlayan gecede Eğitim-İş Kocaeli Şube Başkanı Bilal Şener ‘Farzdır Cumhuriyet’ şiiri okudu. Bilal Şener’in ardından konuşan Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir ise, “Bugün Cumhuriyetin 90. yıl dönümünü büyük bir coşku ile kutluyoruz. Bize bu vatanı emanet eden Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyeti her yıl kutlayın ama her on yılda bir büyük bir coşkuyla kutlayın” sözünü hatırlattı.

 

ANDIMIZI SİLEMEZLER

 

Hükümeti eleştiren Demir, “Cumhuriyet kutlamalarını yasaklama çalıştılar ama başaramadılar. Bugün Türkiye’nin dört bir yanında düzenlenen program Türk milletinin emanete sahip çıktığını bir kez daha ortaya koydu. Cumhuriyet, tarihten silinmek istenilen bir milletin attığı en büyük tokattır. Bugün Atatürk’ün rozetini yakasına takarak Cumhuriyeti yok etmek isteyenler var. Cumhuriyet bilinçtir, akıldır. Demokratikleşme paketi ille andımızı kaldırdılar. Kimse Türk milletinin aklından andımızı silemez” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.