Eğitim-İş’in hukuk zaferi

Eğitim-İş’in hukuk zaferi

 Eğitim-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Bilal Şener, yönetim kurulu üyeleri Buğra Uğrasız ve Cem Uçak sendika binasında bir basın açıklaması...

 

Eğitim-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Bilal Şener, yönetim kurulu üyeleri Buğra Uğrasız ve Cem Uçak sendika binasında bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Başkan Bilal Şener, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından okullarda uygulanarak internet ortamında yayınlanan Aşamalı Devamsızlık Yöntemi (ADEY)'ne karşı hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle açtıkları davayı kazandıklarını, Danıştay kararıyla ADEY yürütmesinin durdurulduğu belirtti.


SORULAR UYGUN DEĞİL
İçeriğinde öğrencilerin psikolojisini olumsuz yönde etkileyecek ‘Babanız annenizi dövüyor mu? Şiddet görüyor musunuz?' gibi sorularında yer aldığı ADEY'in, pedagog yardımı olmaksızın çocuklara sorulmasının uygun olmadığını söyleyen Şener, dava sürecinden önce MEB'e dilekçelerle başvurduklarını belirtti. Başkan Şener, devamsızlık sorunu olan öğrencilere yönelik olması gereken uygulamanın asıl amacının fişleme amacı taşıdığını ileri sürdü.


AİLELER FİŞLENDİ
Başkan Şener açıklamasında şunlara yer verdi: “Uygulama sürecinde elde edilen özel hayata ilişkin veriler ve öğretmenlerin değerlendirmeleri e-devlet sisteminde toplandı. Çocuk yaştaki öğrencilere sorulacak sorular kapsamında bulunmayan, öğrenci ve aile psikolojisini olumsuz yönde etkileyen uygulamaya karşı hukuk süreci başlattık. 


UZMAN KİŞİLER OLMALI
Uygulamanın Türkiye'nin tarafı olduğu Çocuk Haklarına Dair Milletler Arası Sözleşme'ye aykırı olduğu, Danıştay tarafından özellikle belirtilmiştir. Danıştay; uygulamanın sınırlarını belirleyen çerçeveden çıkmasını, uygulamanın pediatri uzmanı, psikolog gibi uzman kişiler eliyle yürütülmüyor olmasını; amacın devam sorunu yaşayan öğrencilerin bu sorununu aşmak olarak izah edilmesine rağmen, bu sorunu yaşamayan diğer öğrencilerin de sisteme dahil edilmesini eleştiri konusu yapmıştır. Kazanılan hukuk mücadelesi herkese hayırlı olsun” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.