Eğitim çalışanları greve başladı

Eğitim çalışanları greve başladı

Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası gerçekleştirdikleri bir günlük iş bırakma eylemi ile ilgili Kocaeli Valiliği önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu’na bağlı Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası Kocaeli Şubesi iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Sendikaya üye Milli Eğitim memurları Kocaeli Valiliği önünde bir araya gelerek grev gerekçelerini sıraladı. Şube Başkanı Onur Kumtepe’nin okuduğu açıklamaya Kocaeli bağımsız Sağlık Sendikası Başkanı Sami Ayyıldız da destek verdi. Eğitim öğretim yılının ilk gününde iş bırakma eylemi yaptıklarını ifade eden Şube Başkanı Onur Kumtepe, “Yıllardır Milli Eğitim Bakanlığından talep ettiğimiz, ısrarcı olduğumuz ve sürekli halının altına süpürülen sorunların çığ gibi büyüdüğünü ve artık çuvala sığmadığını anlatmak için grevdeyiz.

“ALANLARA İNDİK ANLATTIK”

Sorunlarımızı ve çözüm önerilerimizi dilekçelerle anlattık. Eylemlerle anlattık. Basın açıklamaları ile anlattık. Alanlara indik anlattık. Hiç kimse bize, siz haksızsınız demedi, diyemedi. Lakin hiç kimse de çözüm için elini taşın altına koymadı. Şimdi ise eğitim çalışanları olarak sorunlarımızı iş bırakarak anlatacağız. Biz bugün eğitim çalışanlarının da sınavlarda salon başkanı ve salon gözcüsü olması için grevdeyiz” ifadelerini kullandı.

Haber: Aleyna SEVENCAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.