Efsane yönetim buluştu

Efsane yönetim buluştu

1989 seçimlerinde SHP’nin Gebze Belediye Başkanlığını kazandıran ilçe yönetimi 28 yıl sonra bir araya geldi.

Toplantıda CHP’ye hiçbir beklenti için olmadan katkı sunmaya devam edecekleri ifade edildi, ortak mesaj ise, “Ben yok, biz varız” oldu.
1989 seçimlerinde SHP’nin Gebze Belediye Başkanlığını kazandıran ilçe yönetimi 28 yıl sonra  bir araya geldi.   Buluşmada CHP’nin sade birer üyeleri olarak partinin daha güçlü ve etkin olması için her türlü çabanın içinde olmayı sürdüreceklerini belirtirken ortak mesaj ise, “Ben yok, biz varız” oldu.
Beybaba Restoran'da gerçekleşen tarihi buluşmaya katılanlar ise şöyle:
1989 yılında SHP’den Gebze Belediye Başkanı seçilen M. Emin Akın,  SHP’nin o dönemki ilçe başkanı Gülabi Kaya, ilçe sekreteri Hasan Öztekin, SHP’nin Darıca Belediye Başkanı Zihni Topçu, SHP’nin 1988 yılında seçilen ve seçimi kazandıran ilçe yönetiminden Baki Tatoğlu, Ahmet Türkel, Alay Aslan,  Zeynel Yavuz, İlyas Şen, Hüseyin Kolcu, Ali Ekber Doğanyılmaz, Ziya Gülhan ile  SHP’nin o dönemki   Gebze Kadın Kolları Başkanı Sema Küçükçınar.
ÖZTEKİN, “AYNI, HEYACAN VE KARARLIK İÇİNDEYİZ”
Tarihi buluşmada  ilk olarak söz alan 1988 yılında seçilen  SHP’nin  Gebze İlçe Sekreteri Hasan Öztekin, ilçe yönetimi olarak  görev yaptıkların süre içinde  3 seçimden de başarıyla çıktıklarını belirterek, “O tarihte kazanılan 4 belediyenin kazanılmasından  ilçe yönetimi olarak katkımız büyüktü. Bugün her yerde göğsümüzü gere gere dolaşıyoruz. Bugün yine aynı heyecan ve kararlılık içinde partimizin yanındayız. Her zaman ben yok biz varız diyoruz”dedi.
AKIN, “BİRLİKTE KAZANDIK”
SHP’nin Gebze Belediye Başkanı M. Emin Akın ise geçmişte birlikte tarihi bir başarıya imza attıkları ilçe başkanı ve yönetimi ile yeniden bir aradan olmaktan mutlu olduğunu belirterek, “1989’da kazanılan belediye başkanlığı seçiminde hepinizin büyük emeği ve katkısı var. Partimize, düşüncelerimize inanarak ve siyasal ilkelerimizi terk etmeden bugünlere kadar geldik. Bundan sonra da yine hiçbir beklenti içinde olmadan partimize her zaman katkı sunmaya devam edeceğiz”diye konuştu.
TOPÇU, “ÇALIŞARAK KAZANDIK”
SHP’nin Darıca Belediye Başkanı Zihni Topçu ise  1989’da seçimin kazanılması ortak bir çabanın ürünü olduğunun altını çizerek, “Gerçekten  çok büyük zorluklar içinde  fakat hep birlikte çalışarak seçimi kazandık. Bizi o zaman her şekilde destekleyen  ilçe başkanımıza ve yönetimimize bir kez daha teşekkür ediyorum.  Geçmişin güzel günlerinin  hep birlikte böyle bir ortamda yeniden yad edilmesi ise  gerçekten çok anlamlı ve güzel”dedi.
KAYA, “DURUŞUMUZ DEĞİŞMEDİ”
SHP’nin seçim kazanın  İlçe Başkanı Gülabi Kaya ise böyle bir buluşmadan ötürü çok mutlu olduğunu belirterek,  o dönemden bugüne değin  ülkede ve dünyadan çok büyük değişimler yaşandığını ifade etti.  Kaya, “Biz  aynı coşku ve kararlılıkla  yine bölgemiz ve ülkemiz  sorunlarına karşı kayıtsız kalmadık. Demokrasi, özgürlük ve barış konusunda ki düşüncelerimizi  aynı kararlılıkla sürdürüyoruz”dedi.
SEMA KÜÇÜKÇINAR, “KADIN KOLARI OLARAK ÇOK ÇALIŞTIK”
SHP’nin Gebze Kadın Kolları Başkanı Sema Küçükçınar’da böyle bir buluşmada olmaktan oldukça mutlu olduğunu belirterek, “Yıllar sonra birlikte görev yaptığımız arkadaşlarımızla buluşmaktan ötürü mutluyum. O dönem bizde kadın kolları olarak gerçekten çok özverili olarak çalışarak seçimin kazanılmasında  katkı sunmuştuk. Böyle bir  toplantıyı  düzenleyen herkese teşekkür ediyorum”dedi.
SEÇİM ZAFERİNİ, ESKİ GÜNLER KONUŞULDU
Yemekli  toplantıda  ilçe yöneticileri  1988 yılında ki  ilçe yönetimine seçilmeleri ve sonrasında  1989’da belediye başkanlığının kazanılmasına yönelik duygu ve düşüncelerini açıklayarak o günleri bir kez daha andılar.
Yemek sonrası ise  hatıra fotoğrafı çektirildi, en kısa zamanda bu tür buluşmaların yeniden yapılması  konusunda hemfikir olundu. *Haber ve Fotoğraflar Cengiz Akgünkonusma.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.