EBS Kocaeli 1’den rest: Kabul Etmiyoruz

EBS Kocaeli 1’den rest: Kabul Etmiyoruz

Eğitim Bir-Sen Kocaeli 1 No’lu Şube, Necmeddin Kuyucu davasında karara aleni rest çekti: Bu cezayı kabul etmiyoruz

logo-020.jpg

 

Şehit Öğretmen Necmeddin Kuyucu’nun cinayetinde mahkeme 20 Kasım’daki duruşmada karara varırken 22 yıllık ceza, Kuyucu’nun üyesi olduğu Eğitim Bir-Sen’in sadece Gebze Şubesi’nde değil diğer şubelerinde de tartışılıyor. Eğitim Bir-Sen Kocaeli Şubesi kurumsal kimliğiyle sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada aleni rest çekip, “Şehit Öğretmenimiz Necmeddin Kuyucu’nun kanlı katiline 22 yıl hapis cezası verilmiştir . Bu cezayı kabul etmiyoruz ve üst mahkemeye başvuru yapacağımızı değerli üyelerimize buradan bildiriyoruz” denildi. Açıklamada ayrıca şu görüşlere yer verildi:

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

HAPİS CEZASI BEKLEDİLER

 

Değerli sendika üyemiz ve meslektaşımız merhum Necmeddin Kuyucu öğretmenimizin bilindiği üzere son duruşması bugün (20 Kasım) sabah saatlerinde Gebze 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmüş ve karara bağlanmıştır. Çıkan karar da sanık olan taraf Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis cezası yerine 22 yıl hapis cezası ile cezalandırılmış ve üst mahkemeye itiraz yolu açık olmak üzere bir karar verilmiştir.

 

BIÇAĞI ÇANTASINA KOYDUĞUNU

KENDİSİ BEYAN ETMİŞTİ

 

Verilen kararda en çok öne çıkan taraf ise mahkeme heyetinin iddianame ve mahkeme savcısının taleplerinden biri olan ve artırım nedeni olan TCK Md. 82/1-a “tasarlayarak” kasten öldürme olmadığı görüşünü benimsemesidir. Mezkur olayda sanık olan taraf 02 Nisan 2019 tarihinde olaya konu bıçağı çantasına koyduğu kendi beyan etmiş ve ilk sabah 10 sularında daha sonra 11 sularında odasına ikinci kere gittiğinde mezkur olayın gerçekleştiğini dile getirmiş ve olay yaşanmıştır.

 

ÜST MAHKEME BU

YÖNDE KARAR KILACAKTIR

 

cenaze-004.jpg

 

Bu doğrultuda bahsi geçtiği şekilde sanık tarafa “tasarlayarak” kasten öldürme suçundan ceza verilmemesi ilk başta merhumun ailesini ve akabinde tüm sevenlerini derinden üzmüştür. Ancak ilgili mahkeme kararına karşı üst mahkeme yolu açık olup gerek sendikamız avukatı gerek merhum öğretmenimizin avukatlarının çabaları ile bu durumun düzeleceğini ve üst mahkemenin bu yönde bir karar kılacağından adalete olan güvenimizde hiçbir endişe yoktur.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.