Ebru Tayanç’tan suç duyurusu

Ebru Tayanç’tan suç duyurusu

CHP Darıca İlçe Örgütü’nün kongresinde başkan adaylığından son anda çekilen Ebru Tayanç üç partilisi hakkında suç duyurusunda bulundu. Tayanç, “Başkan Aktaş özür dileseydi, bu aşamaya gelinmezdi” dedi

CHP Darıca İlçe Örgütü’nün 15 Aralık 2019 Pazar günü gerçekleşen kongresinde yaşananlar, adliyeye sıçradı. Kongrede başkan adaylığından seçim aşamasında çekilen ilçe başkan adayı Ebru Tayanç üç partilisi hakkında suç duyurusunda bulundu. Ebru Tayanç; Gökhan Aktaş’ın listesinden ilçe yönetim kuruluna giren Zekeriya Gültekin hakkında hakaret ve saldırı, parti üyelerinden Nabatea Lampreht ve Esra Alp hakkında iftira suçlamaları ile Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikâyette bulundu.

İFADE VERDİLER

Ebru Tayanç şikâyetçi olduklarından Nabatea Lampreht ve Esra Alp’in polis merkezinde ifade verdiğini, kongrede üzerine saldırdığını söylediği ilçe yöneticisi Zekeriya Gültekin’e dair görüntü kayıtlarının başsavcılık tarafından, Adnan Menderes Kültür Merkezi’nden istendiğini söyledi.

BAŞKAN AKTAŞ’TAN ÖZÜR BEKLERDİM

Kongre öncesini, kongre gününü gazetemize değerlendiren Ebru Tayanç, “Benim ilçe başkanlığına seçilen Gökhan Aktaş ile hiçbir alıp veremediğim yok. Ancak kongreden sonra Gökhan Aktaş’ın şahsi olarak değil de ilçe başkanı olarak bu çirkin saldırılara ve hakaretlere yönetimindeki biri tarafından maruz kalan partilisi bir bayanı arayıp geçmiş olsun demesini ve bu davranışta bulunan kişiler hakkında görevinin gereği olarak disiplin kurullarına sevk etmesini beklerdim” dedi.

BAŞKALARI YAŞAMAMALI

Bu süreçte CHP’nin yıpranmaması için çaba içinde olduğunu belirten Ebru Tayanç, “Süreç CHP’yi yıpratmamalı. Ama kimsenin yaptığı da yanına kar kalmamalı. Suç duyurusunda bulunma sebeplerimden birisi budur. Benim o kongre sürecinde yaşadıklarımı başka kimse yapmamalı ve o kişiler, o ekip aynı tavrı başkalarına sergileme cesareti bulmamalı. Suç duyurusunda bulunduğum partililerimden Nabatea Lampreht ve Esra Alp kadın kolları başkanlığına seçildiğim ilk günden itibaren benimle uğraştılar” dedi.

EVRAKLARI DİVANA VERMEDİM

Kongrede ilçe divanına adaylık dilekçesi vermeden çekilme gerekçelerinin giderek artan gerilimin önüne geçmek olduğunu söyleyen Tayanç bu tutumunun, “Adaylık için gerekli başvuru sayısını bulamadı” şeklinde yorumlanmasının tutarsız ve yanlış olduğunu kaydetti. Ebru Tayanç, “Kongrede bize oy kullanacak birçok delegemiz vardı. Yaşanılan çirkin olaylardan, delegelere baskılardan dolayı seçime girmeme kararı aldığımdan dolayı gerekli evrakları divan kuruluna verme gereği duymadım. Çok güçlü bir yönetim listesi oluşturmuştuk” dedi.

YÖNETİM KURULU

Ebru Tayanç o gün açığa çıkmayan yönetim kurulu aday listesine dair de bilgilendirdi. Avukatlar Özgür Alpaslan ve Çağrı Solak, Sarkuysan A.Ş’de İç Satınalma Müdürü olarak görev yapan Levent Şakir Kulaç, ekonomist Bora Kavlak’ın da yer aldığı liste şöyleydi: Gülten Aksu, Özgür Alpaslan, Fikret Bayramoğlu, Ezel Çağlar Çınar, Ali Güneş, Sevda Kam, Göksel Orkun Kapadan, Ali Kaplan, Recep Karakurt, Atife Kaya, Selma Köksalar, Levent Kulaç, Çağrı Solak, Gülseren Şahin, Rabia Vergül, Servet Yaman.

İL DELEGELERİ

Eşref Akbaba, Seyfettin Akbaş, Oya Akdeniz, Alpaslan Hün, Şerife Altındağ, Gülsen Altun, Furkan Arda, Esin Arıkan, Selçuk Aslan, Sevime Bahadır, Satı Bozkurt, Abuzer Ceylan, Ali Zafer Ceylan, Nurcan Çağlar, Fatma Çelik, Fatih Çelik, Çağla Doğu, Doğukan Ergin, Ergazi Faydacıoğlu, Metin Güzel, Lalezar Güzeloğlu, Cengiz Güçer Hamşioğlu, Pelin İçli, Muhittin Kahraman, Durmuş Kapadan, Melek Kaplan, Erdal Karakurt, İbrahim Karslı, Baykal Kaya, Necla Kılıç, Emin Kıral, Ülkü Kızılbuğa, Hüseyin Koca, Selman Kösali, Tunay Münüklü, İskender Münüklüoğlu, Emine Özbek, Evrim Özcan, Hüseyin Özdinçer, Ahmet Özmet, Ceyla Seven Köse, Yaşar Sönmez, Emin Ali Tepe, Asuman Tolunay, Zihni Topçu, Yakup Törk, Mühendis Ural, Ergün Yavuz, Şevki Yıldırım, Gürel Yıldırım.

BİZE YAKIŞMAZDI

Cumhuriyet Halk Partisi’nde parti tabanının değişimden yana olduğunu, İstanbul’un bazı ilçeleri başta olmak üzere birçok yerde kongrelerde bu beklentinin sandık sonucuyla açığa çıktığını kaydeden Ebru Tayanç, “Türkiye’nin birçok yerinde mevcut başkanların yerine yeni başkanlar seçildi. Yine birçok yerde yeni yüzler sandıktan çıktı. Biz de o seçime girseydik, o sandıktan çıkardık. Ama yapılan haksızlıkları saldırıları yutupta aday olmak bizim duruşumuza yakışmazdı, ya da bu yapılanları anlatıp aday olsam ‘rakibimi kötülemek için seçimi etkilemek için’ söylediğim düşünülebilirdi. Benim ve arkadaşlarım için makam mevki değil partimizin geleceği önemlidir. Parti geleceği emekleri hiçe sayıp seçim kazanarak değil, haksızlıklara boyun eğmeden gönül kazanarak inşa edilebilir. Adaylığımı açıkladıktan sonra CHP Darıca İlçe Örgütü tabanının her kesiminden destek aldım” dedi. Bu desteğin kongrede sandığa yansıyacağına da inandığını kaydeden Tayanç, “Beni çok sevdiler. Kongredeki tavrım sonrası da sevgi ve ilgilerini sürdürdüler. Şu bilinmeli ki CHP Darıca İlçe Örgütü üç dört kadından ibaret değil” dedi.

LİSTE TEK ADAYA YÖNELİKTİ

Delege seçimlerinin ardından ilçe başkanlığına adaylığını açıklayan, delege seçimlerini liste çıkartmadan geçiren Ebru Tayanç bunun da delegasyon öncesi kendisi için dezavantaj içermeyeceğini düşündüğünü belirtip, “ Fakat delegasyonun parti gelenekleri ve adalet duygusu, demokrasi duygusu, emeğe saygı gibi değerler göz ardı edilerek tek adaya yönelik yapılacağını düşünmemiştim” diye konuştu. Tayanç şöyle devam etti:

DELEGE YAZMADILAR ÇÜNKÜ…

“Yaklaşık son 3 yıldır ve öncesinden beri aktif şekilde görev alan arkadaşlarımızı birilerinin parmağıyla göstereceği adaya değil de fikri hür vicdanı hür şekilde parti geleceği adına oy kullanacağını bildikleri için delege listelerine yazmadılar. 12 gençlik kolları yöneticimizin ve mahalle yöneticilerimizin istifası söylemlerimi doğrulamaktadır.

Delege seçimlerinin ardından listeyi inceledim ve delegelerle görüştüğümde onlara da bu durumdan bahsettiğimde birçok duyarlı partilimin bu durumdan rahatsız olduklarını ve bu gidişatın parti tabanını böleceğini düşündüklerini kendilerinden dinledim.”

ŞARTLAR GEREĞİ İSTİFAMI VERDİM

Bugüne kadar partisine zarar verecek hiçbir davranışta bulunmadığını ve bulunmayacağını kaydeden Ebru Tayanç yerel seçim döneminde kadın kolları başkanlığından istifa etmesine yönelik eleştirilere ise şu yanıtı verdi: “Benden istifamın hesabını soranlar, parti üyeliğinden istifa ettikten sonra kadın kollarına başkan olarak atananlara ve atayanlara neden hesap sormuyor? Ben o süreçte şartlar gereği ne yapmam gerekiyorsa onu yapıp istifamı verdim.”

ÇİZGİMDEN ÖDÜN VERMEDİM

Tayanç sözlerine ilaveten şunları kaydetti: “Ben 30 yıldır CHP’liyim. Hiç bir zaman çizgimden ödün vermedim. Sonuna kadar mücadelemi sürdüreceğim. Seçime her türlü hazırlıklarım tamamdı. El bildirilerim, afişim, imzalarım, il delegelerim, yönetimim kusursuzdu. Bana sormadan beyanat verenlere soruyorum, acaba bana sordular mı?

BOYNUMUN BORCUDUR

Ben kendilerine baskı ve zorbalıkları anlattım ve yardım istedim ama, ‘Her seçimde olağan şeyler’ dendi bana. Burası CHP, kimsenin babasının yeri değildir. Kimseyi incitmedim, kimseye yanlış yapmadım. Büyüklerime her zaman saygılıyımdır. Ben sadece bu partinin iktidarını görmek istiyorum. İki kızımın gözü önünde, salonun alt tarafında ve yukarıya çıkıp saldıran ve hareket edene de haddini bildirmek boynunum borcudur. Benim çocuklarımın psikolojini mahvettiler, kabul etmiyorlar bu çirkin hareketi. Hayatım boyunca Cumhuriyet Halk Partisi’nin şerefini ve onurunu kendi değerlerimden üstün tuttum, bu gün ise şunu söylüyorum: Benim şerefim ve onurum Cumhuriyet Halk Partisi’nin şerefi ve onurudur. Parti genel merkezinin gereğini yapacağına inancım tamdır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.