e-ticarette Gebze ilk sırada

e-ticarette Gebze ilk sırada

e-ticaret platformu Hepsiburada’nın Ocak – Haziran 2018 verilerine göre, Kocaeli geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla alışveriş sıklığını yüzde 96 artırdı. Kocaeli’de e-ticaretin en çok Gebze’de gerçekleştiği ortaya çıktı.

Hepsiburada, Türkiye’de 2018’in ilk yarısındaki e-ticaret alışkanlık ve eğilimlerini açıkladı. Kocaeli alışveriş sıklığını geçen yıla göre yüzde 96 artırarak dikkatleri üzerine çekti. Kocaelililer en çok hırdavat, anne bebek çocuk, sağlık ve güzellik kategorilerini tercih etti. En çok alışverişin 26-35 yaş aralığı tarafından yapıldığını belirten Hepsiburada, en çok talebin Gebze’den geldiğini açıkladı. Gebze’yi sırasıyla İzmit, Çayırova, Gölcük, Darıca, Körfez, Derince, Başiskele ve Kartepe takip etti. Hepsiburada, erkeklerin kadınlara oranla 3 kat daha fazla alışveriş yaptığının da altını çizdi.

 

YÜZDE 40’LIK ARTIŞ VAR

 

Trend Raporu adıyla her 6 altı ayda bir yayınlanacak olan raporda, Hepsiburada’dan alışveriş yapan müşterilerin en çok tercih ettikleri ürünlerden, en fazla arama yapılan kelimelere, özel günlerde en çok tercih edilen hediyeliklerden il ve yaşa göre eğilimlere kadar birçok bilgi paylaşılıyor. 30’dan fazla kategoride 14 milyonun üzerinde ürün çeşidiyle müşterilerinin hayatını kolaylaştıran Hepsiburada’nın yayınladığı trend raporu kapsamında 2018’in ilk yarısında gerçekleştirilen alışverişlerde, geçen yıl aynı dönemine göre %40’lık bir artış yaşandığı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.