Dünyaya “ce ee” Emekçiye öcü

Dünyaya “ce ee” Emekçiye öcü

Türk Metal Gebze’nin örgütlendiği Dünya Kupası sponsorlarından Çin firması Vivo V Tech’de cuma günü iki, bugün de 15 işçi çıkartıldı. İşçiler eyleme geçti. Şube Başkanı Mustafa Teke işçiler alınıp masaya oturulana kadar eylemin süreceğini söyledi

Gebze Güzeller Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulu Çin firması Vivo V Tech de sendikal örgütlülük sonrası işçi çıkarttı. Katar’da süregiden Dünya Kupası’nın sponsorlarından olan telefon üretici firma önünde işçiler eylem başlattı. Fabrikada örgütlenip çoğunluğu sağlayan ve yetki belgesini edinen Türk Metal Sendikası’nın Gebze 1 No’lu Şube Başkanı Mustafa Teke eylemin sendika tanınana ve atılan işçiler alınana kadar süreceğini kaydetti.

Güzeller OSB, Ebulfez Elçibey Sokak, No: 13 adresindeki telefon cihazları üreticisi firmada 208 kişinin çalıştığını kaydeden Mustafa Teke, “Vivo V Tech’de sendikal örgütlenme çalışmamız bir yıl önce başladı. Sürekli sirkülasyonun yaşandığı fabrikada çoğunluğu sağladığımıza dair yetki belgesi 25 Kasım tarihi itibariyle geldi. İşveren önceki cuma günü iki arkadaşımızı işten çıkarttı. O gün saat 22.00’ye kadar diğer arkadaşlarımız fabrikayı terk etmeden eylem yaptı.

İşveren bunun üzerine tamamı sendikal örgütlenmede öncülük eden 17 arkadaşımızı daha, üstelik 25/2’nci maddeden, tazminatsız şekilde işten çıkarttı. Fabrika önündeki eylemimiz, arkadaşlarımız tekrar işe alınana kadar sürecek” diye konuştu.   

 

vivo-2.jpg

 

vivo-3.jpg

 

vivo-4.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.