Dünyanın derdi IŞİD, bizim derdimiz ABD

Dünyanın derdi IŞİD, bizim derdimiz ABD

Dünyaca ünlü araştırma enstitüsü PEW, global ölçekte geliştirdiği tehdit araştırmasını tamamladı. 38 ülkede 42 bin kişinin dahil olduğu ankette...

Dünyaca ünlü araştırma enstitüsü PEW, global ölçekte geliştirdiği tehdit araştırmasını tamamladı. 38 ülkede 42 bin kişinin dahil olduğu ankette dünya genelinde IŞİD ve küresel ısınma unsurları dikkat çekerken Türkiye'de ise daha farklı bir endişe hakim...

PEW araştırma enstitüsü, dünya genelinde yaptığı bir ankette dünya kamuoyunun tehdit algılamasını araştırdı. Enstitüsünün 38 ülkede toplam 42 bin kişinin katılımıyla yaptığı anket, dünya genelinde IŞİD ve küresel ısınmanın güvenliği tehdit eden başlıca unsurlar olarak algılandığını ortaya koydu.

Deutsche Welle’de yer alan habere göre başta Avrupa ve ABD olmak üzere 18 ülkede IŞİD en büyük tehdit olarak görülüyor. İklim değişikliği öncelikle Güney Amerika ve Afrika ülkelerinde başlıca endişe kaynağını oluştururken, iklim değişikliğinin en büyük tehlike olarak görüldüğü ülkelerin başında yüzde 89’luk oranla İspanya geliyor.

Tehdit sıralaması ülkelere göre farklılık gösteriyor. Buna göre Türkiye’deki tehdit algısı dünya ortalamasından farklı. Ankete göre Türkiye’de halkın yüzde 72’si ABD politikaları ve etkisini en büyük tehdit olarak görüyor. Fakat PEW, Türkiye’de araştırmaya dahil olanlara IŞİD’i güvenlik gerekçesiyle sormadığını duyurdu.

Yunanların yüzde 88’ini, Venezüellalıların ise yüzde 56’sını en çok dünya ekonomisinin durumu endişelendiriyor. Polonyalı ve Macarların üçte ikisi Irak ve Suriye gibi ülkelerden Avrupa yönündeki göçü endişe kaynağı olarak görüyor. Mülteci krizini en önemli güvenlik tehdidi addeden Almanların oranı ise yüzde 28.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak:SÖZCÜ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.