Dünyadaki enerji savaşı  En çok Türkiye’yi vuruyor

Dünyadaki enerji savaşı En çok Türkiye’yi vuruyor

TMMOB MMO’nun 6’ncı Enerji Verimliliği Kongresi, Gebze Teknik Üniversitesi’nde başladı. MMO Kocaeli Şubesi Başkanı Mehmet Ali Elma, “Dünyamız enerji savaşlarına sahne olmaktadır. Sosyo ekonomik krizini dünyanın hissettiğinden daha şiddetli yaşıyoruz” dedi. Konferansa ritim performansı damga vurdu

Ülkemizde enerjinin kalbi ilimizde, Gebze’de, Gebze Teknik Üniversitesi’nde atıyor.

137.jpg

TMMOB Makine Mühendisleri Odası’nın ulusal ölçekli düenlediği 6’ncı Enerji Verimliliği Kongresi, Gebze Teknik Üniversitesi’nde bugün başladı, yarın sabah 09.30 – 18.00 arası etkinliklerle sona erecek.

114.jpg

MMO Kocaeli Şubesi Başkanı kongrenin açılışında yaptığı konuşmada, “Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz birçok kongre, kurultay, sempozyum ve panel etkinliklerinde belirtildiği üzere, bugün dünyamız enerji savaşlarına sahne olmaktadır. Bu savaşları; Ortadoğu, Rusya bölgesi ve Balkanlar’ın çevrelediği ülkemizin bulunduğu coğrafyada en sıcak haliyle hissetmekte, sonuçlarının yansıması olan sosyo-ekonomik krizi dünyanın hissettiğinden daha şiddetli olarak ülkemizde yaşamaktayız” dedi.

RİTİM PERFORMANS

131.jpg

Gebze Teknik Üniversitesi Konferans Salonu’ndaki kongre konukların ağırlanıp kayıtların alınması,

119.jpg

saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

115.jpg

MMO Kocaeli Şube’den Buket Beceren’in sunuculuğunu üstlendiği konferansın başlangıcına Murat Bizel’in darbuka eşliğinde ritim performansı damga vurdu.

YUNUS YENER ÖĞLEDEN SONRA KATILDI

Konferansın açış konuşmaları MMO Kocaeli Şube Başkanı Mehmet Ali Elma,

110.jpg

GTÜ Rektör Yardımcıları Prof.Dr.Mahmut Durmuş ve

108.jpg

Prof.Dr.Elif Öğüt,

109.jpg

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Mesut Önen,

111.jpg

Gebze Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Mikdat Aydın ve

111.jpg

Kocaeli Vali Yardımcısı Mesut Önen tarafından yapıldı. Öte yandan MMO Genel Başkanı Yunus Yener, Ankara’da eş zamanlı başlayan başka bir kongrenin açılışından ötürü Gebze’deki kongreye öğleden sonra geldi.

YEDİ OTURUM BİR PANEL

136.jpg

Üretimden Tüketime Enerji Verimliliği” başlıklı kongrede yedi oturum ve bir panel gerçekleşecek. Bugün açış konuşmalarının ardından öğlen saatlerinden itibaren programı başlayan kongre kapsamında yedi oturum, bir panel gerçekleşecek. Kongre yarın akşam 18.00 sularında MMO Kocaeli Şube Yönetim Kurulu Sekreteri Taylan Özkan’ın kongreye dair genel değerlendirmesi ile sona erecek.

ÇOK BİLEŞENLİ KONGRE

129.jpg

Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Gebze Ticaret Odası ile birlikte özel sektörden Sepaş Enerji, Tüpraş, Türkiye Makine Federasyonu – MAKFED, Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği – İZODER ve Tesis Yönetim Hizmetleri ISS/Türkiye tarafından destekli kongrede özel sektörden çok sayıda firmayla kamu kurum ve kuruluşlarının tanıtım stantları da gezilebilecek.

Detaylar pazartesi günü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.