Dünya Astım Günü'nde Uzmanlardan Önemli Uyarılar

Dünya Astım Günü'nde Uzmanlardan Önemli Uyarılar

Kocaeli Şehir Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Uğurcan Tanülkü, 7 Mayıs Dünya Astım Günü dolayısıyla astım hastalığı hakkında önemli bilgiler verdi. Dr. Tanülkü, astımın hava yollarının çeşitli uyaranlar ve alerjenlere aşırı tepki vermesi sonucu oluşan, zamanla değişkenlik gösteren semptomlarla kendini gösteren kronik bir hastalık olduğunu belirtti.

Dr. Tanülkü, astımın sıklıkla çocukluk çağında başladığını, ancak yaşamın her döneminde görülebileceğini ifade etti. İnatçı öksürükler, enfeksiyon dönemleri dışında gelişen göğüste hırıltı ve hışıltı gibi belirtilerin astımı akla getirmesi gerektiğini vurgulayan Dr. Tanülkü, özellikle bahar aylarında polen alerjileriyle birlikte astımın daha fazla görüldüğünü söyledi.

FARKINDALIK İLK ADIM

Astımdan korunma yöntemleri hakkında da bilgi veren Dr. Tanülkü, çocukluk çağından itibaren sigara dumanı ve irritan havayolu kimyasallarından uzak durulmasının önemini vurguladı. Astım tanısı almış hastaların doğru hekim-hasta ilişkisi ve ilaçların düzenli doğru kullanımı ile semptomların kontrol altına alınabileceğini belirten Dr. Tanülkü, her hastalıkta olduğu gibi astımın farkında olmanın tedavi için ilk adım olduğunu dile getirdi.

Kaynak:Abbas Çakar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.