Dünümüz Kızılay’ı yardım kuruluşu  Günümüz Kızılay’ı holding, şirket…

Dünümüz Kızılay’ı yardım kuruluşu Günümüz Kızılay’ı holding, şirket…

Çayırova Belediye Meclisi CHP Üyesi Salih Işık, grup başkanvekilliğini üstlendiği kasım ayı meclisinin gündem dışı bölümünde dünümüzde karşılıksız yardım kurumu olan Kızılay’ın günümüzdeki halini Kızılay Haftası’nda anlattı: Holding, şirket…

06 Şubat tarihli Kahramanmaraş depremlerinde ticarethaneye dönüşen hali ile kendi kendisini deşifre eden;

İstifa etmemekte ısrar eden yönetimleri yüzünden halkın aşırı ve gereksiz tepkisiyle kan bağışı boykotunu da yöneldiği ve halk sağlığı için risk içeren bir yapıya bürünen günümüz Kızılay’ını bir de Çayırova Belediye Meclisi’nde Salih Işık, süregiden Kızılay Haftası’nda deşifre etti.

Çayırova Belediye Meclisi CHP Üyesi Salih Işık, grup başkanvekilliğini üstlendiği kasım ayı meclisinin gündem dışı bölümünde, grup adına yaptığı açıklamada dünümüzde karşılıksız yardım kurumu olan Kızılay’ın günümüzdeki halini, “Holding, şirket…” diye tanımladı.

ÇALIŞMAYA DEVAM

ETMEYİ ÖĞRETMELİYİZ

Salih Işık; Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’ncü yılı ve Cumhuriyet Bayramı’na dair özetle; “Cumhuriyetimizin 100’ncü yılında Atatürk’ün önderliğinde başlayan bu büyük serüveni yad etmek ve onun mirasını gelecek nesillere taşımak için bir aradayız. Gelecekteki nesillere Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün işaret ettiği hedeflere ulaşmak için çalışmaya devam etmemiz gerektiğini öğretmeliyiz” dedi.

ULUSLARARASI HUKUK

İHLAL EDİLİYOR

İsrail’in Filistin işgalini kınamada Cumhuriyet’e sahip olmanın önemine de atıfta bulunan, tahribata dair bilgilendirmede de bulunan Işık, “Gazze’deki Filistin halklarını en temel haklarından mahrum bırakmayı amaçlayan kuşatma ve bu insanlık dışı saldırılar, uluslararası hukuku açıkça ihlal etmektir” diye konuştu.

KIZILAY HAFTASI…

Geride kalan 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle tüm muhtarların gününü bir kez daha kutlayan Işık içinde bulunduğumuz; 29 Ekim – 04 Kasım günlerindeki Kızılay Haftası üzerinden kurumun bugünkü konumunu eleştirdi:

BİR HOLDİNG, BİR ŞİRKET…

“Türk Kızılay’ın görevi; uluslararası hayır kuruluşu niteliği ile savaşta ve barışta, yaralananlardan hiçbir bedel almadan ve karşılık beklemeden, amacına uygun ve gönüllülük anlayışına göre ürettiği hizmetler ve yaptığı faaliyetlerdir.

Bugüne baktığımızda depremde kullanılacak çadırları yardımdan önce satan, hayır kurumundan ticari anlayışa bürünen bir holding ve her bir şirketten sözde huzur hakkı diye 100 binlerce lira para alan, itibarı kaybeden yapıya bürünmüştür.”

10 KASIM’LAR TATBİKAT GÜNÜ OLMALIDIR

Işık, 10 Kasım Atatürk’ü anma gününe değinerek sözlerini tamamladı: “O’nun Türk Milleti’ne en büyük armağanı Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmak olmuştur. Gerçekleştirdiği devrimler ile Türk Milleti’ne çağ atlatmış, Türkiye Cumhuriyeti’nin dünya ülkeleri arasında saygın bir hale gelmesini sağlamıştır. 10 Kasım’lar bu yüzden milletçe tuttuğumuz yasa rağmen; Atatürk’ün fikirlerinin daha iyi anlaşılarak tatbik edileceği günler olmalıdır.”

Haber merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.