“Dün milleti kurtarma bugün tu-kaka”

“Dün milleti kurtarma bugün tu-kaka”

 EMEK Partisi Kocaeli il örgütü tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında,11 Ocak Cumartesi günü aralarında işçi ve patron örgütlerinin...

 

EMEK Partisi Kocaeli il örgütü tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında,11 Ocak Cumartesi günü aralarında işçi ve patron örgütlerinin de olduğu kardeşlik yürüyüşüyle ilgili olarak, “17 Aralık ile birlikte açığa çıkan lağımın sızdırmasıdır. Patlaması bile değildir” diye belirtildi.  

 

Yapılan yazılı basın açıklamasında, “Bunca yıldır partimizin söylediği yolsuzluk, rüşvet, yağma ve hırsızlık düzeni hükümet çevrelerinin kendi iç dalaşmaları ile ortaya çıkmıştır. Bir siyasi partiden çok değişik sermaye gruplarının koalisyonu olarak kurulan AKP bu sermaye gruplarının çatışması ile çatırdamaya başlamıştır. Hükümetin kendi görevlendirdiği savcılar, polis şefleri giderek değişik bakanlıklardaki üst düzey bürokratlar hızla görevden alınmakta, yerlerine “ daha sadık” olanları getirilmektedir. Dün bunların yaptığı her operasyon vatanı-milleti kurtarmak olarak sunulurken bugün tu-kaka ilan edilmişlerdir” diye belirtildi.

AKP’DEN HESAP SORACAĞIZ

 

Açıklamanın devamında, “Hal böyleyken ilimizdeki 80’e yakın kuruluşun hırsızlık ve yağma batağında debelenen hükümeti desteklemek adına miting yapması düştükleri aczin göstergesidir. Hele hele içlerinde işçi ve memur sendikası olduğunu ilan eden kimilerinin patron örgütleri ile bu işi yapması işçi haklarına gelince gıkını çıkarmaması tarihsel bir ibret vesikasıdır. Emek Partisi olarak işçi ve emekçileri bu yolsuzluk, rüşvet, yağma düzenine karşı birleşmeye gerçek bir halk demokrasisi kurmaya ve yaklaşan yerel seçimleri AKP iktidarından hesap sormanın bir aracı haline getirmeye çağırıyoruz” şeklinde ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.