DTO Kocaeli’de gündem elektrik kesintileri

DTO Kocaeli’de gündem elektrik kesintileri

İMEAK DTO Kocaeli Şubesinin meclis toplantısına katılan İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, OSB’lerdeki elektrik sorununun geçici olduğunu ifade etti.

İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Kocaeli Şubesinin, 2022 yılının ilk meclis toplantısı hem fiziki hem de online ortamda gerçekleştirildi. Meclis Başkanı Dr. Kürşat Bal Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, Kıbrıs Türk Mavi Vatan Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cihangir Özyer, Kıbrıs Türk İş İnsanları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Kaan Aytaçoğlu, Sanghay Jiaotong Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Onur Sabri Durak, Denizcilik Meslek Lisesi Yöneticileri ile Meclis Üyeleri katılım sağladı.

 

SORUNLARI DİNLEDİ

Denizcilik sektörüne dair değerlendirmelerde bulunan Kıran, 2022’ye ekonomik konjektüre bağlı olarak iyi bir başlangıç yapılamadığını ifade ederken, uluslararası ticarette Çin ve benzeri ülkelerde mart ayına kadar hareketlilik beklenmediğini ifade etti. Kıran ayrıca, OSB’lerde elektrik kesintilerinin üretime kısmı olarak etki etse de bu durumun geçici olduğunu belirtti. Tamer Kıran, denizcilik sektör temsilcilerinin eğitim, istihdam, staj, gemi sicil, liman işletmeciliği ve balıkçılık konularındaki sorunları dinledi, çözüm önerilerini detaylı olarak aktardı.

 

“ELEKTRİK SORUNU GEÇİCİ”

Türkiye’de son günlerdeki ağır hava şartlarının yarattığı olumsuz etkileri bilmekteyiz. Sanayiye yönelik doğal gaz ve elektrik kesintisi kararları şirketlerimizin üretim ve ihracat planlarını kısmi olsa da etkileyeceğini düşünüyoruz. Geçicide olsa bu problemin bir daha yaşanmamasını ümit ediyoruz. Doğu Marmara Gümrük ve Dış Ticaret Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre aralık ayında 3 buçuk milyar dolarlık ihracatla büyük bir rekora imza atıldı. Önceki aya göre yüzde 24,4’lük bir artışın olması çok sevindirici. İthalatın ise yüzde -3,7’lik azalışla 5 milyar 446 milyon dolar olduğunu görüyoruz. Yılın tamamında ise ihracatımızın yüzde 27,7’lik bir artışla 33 milyar dolara çıktığını, ithalatımızın ise yüzde 38,4’lük bir artışla 59,2 milyara çıktığını görüyoruz. İhracatta Derince’nin ithalatta ise Dilovası’nın öne çıkan gümrük kapıları olduğunu da ifade etmek istiyorum” dedi.

 

Haber: Ahmet Zeki AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.