DSP’den Ecevit anması

DSP’den Ecevit anması

 Demokratik Sol Parti İl Başkanlığı’nda düzenlenen program ile Ecevit, ölümünün 7.yıl dönümünde anıldı. Anma programına DSP İl Başkanı...

 

Demokratik Sol Parti İl Başkanlığı’nda düzenlenen program ile Ecevit, ölümünün 7.yıl dönümünde anıldı. Anma programına DSP İl Başkanı Av. Selman Gürpınar, DSP İzmit İlçe Başkanı Hülya Yıldırım Kahraman, ÇEKÜL Kocaeli Temsilcisi Numan Gülşah, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Başkanı Mustafa Küpçü ve çok sayıda partili katıldı. Anma programında konuşan İl Başkanı Selman Gürpınar, her 5 Kasım’ın DSP için kenetlenme günü olduğunu söyledi.

‘ATATÜRK’ÜN İZİNDEN DEVAM’

Anma programı Bülent Ecevit’in adına yapılan bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Saygı duruşundan sonra kısa bir açıklama yapan DSP İl Başkanı Selman Gürpınar, ulusal duruşu en iyi sergileyen ismin Bülent Ecevit olduğunu söyledi. Gürpınar, “Her 5 Kasım, DSP için kenetlenme günüdür. DSP’nin kurucusu Bülent Ecevit, ülkemizin dünyada hak ettiği yeri alabilmesi için ulusal duruş sergileyen bir liderdi. Ecevit’in her ölüm yıl dönümü bize ulusal duruşu hatırlatır. Ecevit’in ve Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden yürümeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

‘GEZİ EYLEMLERİ DEVAM EDECEK’

 

Konuşmasının devamında Başbakan Erdoğan’ı eleştiren Gürpınar, “Başbakan Erdoğan yine talihsiz açıklamalarda bulunmuştur. Bu köhnenmiş düşünceler karşısında hükümetin birbirinden bile haberi yok. Bülent Arınç, ayrı konuşuyor Başbakan Erdoğan ayrı konuşuyor. Bu isimler Türk gençliğine saldırmaya devam ettiği sürece daha çok Gezi Parkı gibi eylemler göreceğiz” açıklamalarında bulundu. Açıklamanın ardından ÇEKÜL Kocaeli Temsilcisi Numan Gülşah, Başkan Gürpınar’a Bülent Ecevit’in 1968 yılında İzmit’te çekildiği bir fotoğrafı hediye etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.