Dörtte dört oy çokluğuyla

Dörtte dört oy çokluğuyla

Gebze Belediye Meclisi, 2020 yılı ekim ayı olağan toplantısı ikinci oturumunda 2021’in tahmini bütçesini karara bağladı. Gelirde, giderde 370 milyon TL. Gündemdeki dört maddede oy çokluğuyla onaylandı

1-257.jpg

 

Gebze Belediye Meclisi’nin ekim ayı olağan toplantısı ikinci Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün başkanlığında gerçekleşti. 2021 yılı tahmini bütçesi gerek gelir gerekse giderde 370 milyon TL olarak, oy çokluğuyla onandı. Öte yandan gündemin dört maddesinde de iktidar ile muhalefet uzlaşmayınca dört gündem maddesi de yüzde 100 oranla, oy çokluğuyla onaylandı. Toplantı bu yapısıyla bu dönemin ilki olma özelliğini taşıdı.

Meclisin ilk gündem maddesinde Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 2021 Mali Yılı Performans Programı taslağı ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporu görüşüldü.

BİRİ DAHİ DİKKATE ALINMADI

Bu esnada CHP Grubu adına grup sözcüsü Avukat Saide Arslan Çalışkan söz aldı. CHP Grubu ilk oturumda rapora çok sayıda öneride bulunmuştu. Ancak o önerilerden biri dahi 2021 yılı mali performans programında yer almadı. Çalışkan’ın ardından Plan Bütçe Komisyonu Başkanı ve KBB Başkanvekili Yaşar Çakmak söz alarak Çalışkan’ın eleştirilerini yanıtladı. Çakmak da CHP Grubu’nu eleştirdi.

ÇAKMAK ORTAMI GERDİ

 

3-373.jpg

Öte yandan Yaşar Çakmak’ın kimi sözleri CHP’lilerin tepkilerini çekti. Bu esnada CHP ve AKP Belediye Meclis üyeleri arasında sert sözlü tartışmalar yaşandı. Tartışmalara meclise başkanlık eden Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz sözlü müdahalede bulunarak tartışmaların uzamasını önledi.

Aynı gündem maddesine dair –kısaca- Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı AKP BMÜ Avukat Güler Şahin Gençay söz aldı. Çakmak ve Gençay’ın sözlerinin üzerine CHP’li Çalışkan yanıt hakkı olduğu gerekçesiyle yeniden söz aldı.

Gündemin ikinci maddesinde Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün belediyeye ait 2021 Mali Yılı Bütçe Tasarısı ve buna bağlı olarak gelir tarifesi ile ilgili Plan Bütçe Komisyonu raporu görüşüldü.

Gündemin üçüncü maddesinde belediye mülkiyetindeki parsellerin kamulaştırma işlemlerinde kullanılmak üzere takasına ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu raporu görüşüldü.

 

14-008.jpg

Gündemin dördüncü maddesinde ise CHP Grubu’nun 2021 Mali Yılı Performans programı önerilerine ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu raporu görüşülerek karara bağlandı. CHP Grubu’nun hiçbir önerisinin günümüz itibariyle kabul görmeyip 2021’de “Bir ihtimale” havale edilen önerilerine dair rapor da oy çokluğuyla kabul edildi. (Detaylar yarın)

 

4-324.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.