Donald Trump’a beklemediği iki darbe!

Donald Trump’a beklemediği iki darbe!

ABD'de muhalefetteki Demokrat Parti'nin adayları, Başkan Donald Trump'ın geçen Ocak'ta iktidara gelmesinden bu yana ilk kez yapılan eyalet çapındaki seçimlerde...

ABD'de muhalefetteki Demokrat Parti'nin adayları, Başkan Donald Trump'ın geçen Ocak'ta iktidara gelmesinden bu yana ilk kez yapılan eyalet çapındaki seçimlerde iki önemli zafer kazandı.

Virginia eyaletindeki valilik yarışında, Demokrat aday Ralph Northam, Cumhuriyetçi Ed Gillespie’yi, göç ve Amerikan İç Savaşı heykelleriyle ilgili tartışmalarla geçen kampanyanın ardından girişilen başa baş mücadelede yenmeyi başardı.

New Jersey’de de Phil Murphy, sekiz yıldır görev yapan Vali Chris Christie’yi koltuğundan etti.

Bu arada New York’un Demokrat Partili Belediye Başkanı Bill de Blasio, yeniden seçilmeyi başardı. Virginia’daki seçmenler ayrıca, ilk kez açık trans bir adayı eyalet meclisine seçerek tarih yazdı. 32 yaşındaki gazeteci Danica Roem, Trump yanlısı adayın yerine seçildi.

Rakibi Bob Marshall daha önce kendisini “Virgina’nın baş homofobiği” diye tanımlamıştı. Northam ve Gillespie yarışta popüler Demokrat Vali Terry McAuliffe’in yerini almaya çalıştı.

Virginia’daki yarış, en başa baş ve en yakından izlenen seçim oldu.

TWITTER’DAN DESTEK VERMİŞTİ

ABD Başkanı Trump, Viginia’da Cumhuriyetçilerin adayı olan Ed Gillespie için, Twitter üzerinden kampanya yürütmüştü. Seçmenlere Gillespie’ye oy vermeleri için yoğun çağrılarda bulunan Trump, Demokrat aday Northam’ın seçilmesiyle beklemediği bir darbe aldı.

Trump, seçim sonucunun ardından bir kez daha Twitter’daydı ancak bu kez hedefinde seçimi kazanamayan Ed Gillespie vardı. ABD Başkanı, seçimi kazanamayan adayı için, “Çok çalıştı ancak beni ve savunduğum değerleri benimseyemedi.” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak Sözcü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.