Dolar değil lira üzerinden 128 değil 91 milyarı sordu

Dolar değil lira üzerinden 128 değil 91 milyarı sordu

Baldur grevine şölenin pandemiye takıldığı 117’nci gününde yine konuk olan BMİS Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, dolar değil lira üzerinden, 128 değil 91 milyar tutarındaki işsizlik fonunun nerede olduğunu sordu ve yanıtladı: Hortumladılar

baldur-dayanisma-101.jpg

Ana muhalefetteki CHP başta olmak üzere muhalefetin Merkez Bankası’nın revervinde yer aldığı söylenen 128 milyar doların nerede olduğuna dair soruya soyut yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP Hükümeti’ne bir soruda işsizlik fonundaki 91 milyar liranın nerede olduğuna dair geldi.

ŞÖLENE PANDEMİ YASAĞI GELİNCE

 

baldur-dayanisma-119.jpg

DİSK BMİS Gebze 2 No’lu Şube’nin örgütlü olduğu, 25 Aralık 2020’den bugüne grevde olan Çayırova’nın Şekerpınar Mahallesi’ndeki Baldur Süspansiyon’da bugün düzenlenecek şölen pandemi yasağına takılınca basın açıklamasına dönüştü. Grevin 117’nci gününe denk gelen basın açıklamasında konuşan DİSK Genel Sekreteri ve BMİS Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu,  dolar değil lira üzerinden, 128 değil 91 milyar tutarındaki işsizlik fonunun nerede olduğunu sordu ve yanıtını da kendisi hayli iddialı şekilde verdi:

NEDEN İŞÇİLERE VERİLMİYOR

 

baldur-dayanisma-134.jpg

“Nerde 91 milyar. Başkaları 128 milyar doları sorabilir ama biz 91 milyarı soruyoruz. Eyy Hükümet, işsizlik sigortasındaki 91 milyar lira nerede? Nerede bu para? Neden işçilere vermiyor, neden işvereni ücretsiz izine çıkarttırmaya zorluyorsun.

VERECEK PARALARI YOK

 

baldur-dayanisma-108.jpg

Senin gibi patronsever Hükümet; TOBB’u, TÜSİAD’ı, TİSK’i hepsini kırmak zorunda kaldı ve bugün kısa çalışma ödeneğini uygulamıyor. Hazine’yi boşalttılar da ondan. İşsizlik sigortasını hortumladılar da ondan. Verecek paraları yok. Peki nerede bu kadar para?

KAMU BANKALARINDA ÇARÇUR EDİLDİ

 

baldur-dayanisma-111.jpg

Siz kamu bankalarını desteklemek için enflasyonun çok altında bir miktarla o paraları çarçur ettiniz. Açıklarınızı kapattınız. Ve bugün en fazla ihtiyaç duyulan bir ortamda işçilere o parayı çok görüyorsunuz. Vermek istemiyorsunuz.”

MÜLKİ AMİR BİHABER!

 

baldur-dayanisma-118.jpg

20 Nisan Salı günü Çayırova Kaymakamı Hasan Gözen ile Baldur grevine dair görüştüğünü söyleyen Serdaroğlu o görüşmeye dair şunları aktardı: “Yaşananları anlattım. ‘Biliyoruz. Biraz siz adım atın biraz onlar adım atsın’ diyor. Yani mülki amirimiz daha buradaki gelişmelerden haberdar değil. Anlattık. Bırakın rakam pazarlığını, adam karşımıza çıkmıyor.

İŞÇİ ÖRGÜTLE DEĞİLSE…

 

baldur-dayanisma-123.jpg

Bu Türkiye’de yaşanan bir durum ve artık normalleştiriliyor. Böyle bir durum bir ülkenin demokrasisine vurulan en büyük darbedir. Emek örgütleri örgütlü değilse, işçiler evrensel haklarını kullanamıyorsa o ülkede demokrasiden bahsedilmez. Ülkenin demokrasisi işçi sınıfının örgütlülüğüyle paraleldir.

ÜLKENİN GERÇEK SAHİBİ EMEKÇİLERDİR

 

baldur-dayanisma-110.jpg

Bu ülkeyi yönetenler; üretenler ve alın teri dökenlerdir. Saraylarda yaşayan, hazıra konanlar değil. Ülkenin gerçek sahibi emekçilerdir. Burada 80 emekçiye tüm emekçiler destek olmalıdır.”

İŞÇİ SINIFINA YOL GÖSTERİYORLAR

 

baldur-dayanisma-115.jpg

Serdaroğlu sözlerini, “Bizler asla karanlığa, baskılara teslim olmadık. DİSK’in tarihi pırıl pırıl, onurlu bir tarihtir. Baldur işçileri de biliyor. Gecenin karanlığına teslim olmazlarsa onlara aydınlık bir gün hediye olarak verilecektir. Hepinize mücadelenizden ötürü teşekkür ediyorum. İşçi sınıfına yol gösterdiğiniz için sendika olarak minnetlerimizi sunuyoruz” diyerek tamamladı.

AYDIN’DAN DESTEĞE TEŞEKKÜR

 

baldur-dayanisma-114.jpg

BMİS Gebze 2 No’lu Şube Başkanı Necmettin Aydın da tüm destekçilere teşekkür ederek şunları kaydetti: “Sanatçı arkadaşlarımızın desteği, Gebze Sendikalar Birliği’nin maddi desteği çok önemli. Baldur işçileri ve şube yönetimi olarak sonuç alana kadar mücadeleyi sürdüreceğiz. Yasalardan aldığımız güçle direniyoruz, kazanacağız. Mücadelemizi kazandığımız gün kavuşmak dileğiyle.”

KÜÇÜKOSMANOĞLU DA KATILDI

Basın açıklamasına –tespit edilebildiği kadarıyla- Nakliyat-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu ve Genel Örgütlenme Sekreteri/Gebze Şube Başkanı Erdal Kopal ile BMİS Genel Merkez yöneticileri; ESP Genel Başkan Yardımcısı Derya Koca, EMEP Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan, CHP Çayırova İlçe Başkanı Cihan Soyluçiçek ile belediye meclis üyeleri Halis Koç ve Yılmaz Bilmez, BMİS Gebze 1 No’lu Şube Başkanı Selçuk Cifci, Eğitim-Sen Gebze Şube Başkanı Eylem Bahadır ile birlikte DİP ve EHP üyeleri de katılıp destek verdi.

CARLOS MASAYA GEL!

 

baldur-dayanisma-130.jpg

Kitle; “Yaşasın örgütlü mücadelemiz”, “Asla teslim olmayacağız”, “Yaşasın örgütlü mücadelemiz”, “Direne direne direnişten zafere”, “Yaşasın sınıf dayanışması”, “İşçi düşmanı işbirlikçi AKP”, “Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek”, “Direnen işçiler yenilmezler”, “Baldur işçisi yalnız değildir” sloganları atarken “Carlos masaya gel” ve benzeri dövizler taşındı.

TÜM SEYREDENLER SORUMLU

BMİS Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu konuşmasında ayrıca geçmişten bugüne Hükümet ve politikacıları sendikal örgütlenme sonrası gerek işten çıkartmalar gerekse sendikayı tanımayan uygulamalara seyirci kalmakla eleştirip, mevcut Hükümeti tescilli işçi düşmanı olmakla suçladı. Serdaroğlu ayrıca özetle şunları kaydetti:

GİT İSPANYA’DA YAP BÖYLE BİR GREVİ!

“Böyle bir grev olur mu? Carlos git, İspanya’da yap böyle bir grevi. Oradaki işçiler fabrikayı başına geçirsin. Orada yapamıyorsun.

Türkiye nasıl olsa muz cumhuriyeti! Gelir burada istediğini yaptırırsın. Grevi kırdırtırsın. Sendikayı tanımazsın. Bir metal işçisi, sendikaya ulaşmak için beş yıl uğraşır mı? Altı aydır da direnişiyle, greviyle direniyor. İşveren; kod 29’dur diyor atıyor…

GÖREVİMİZ MÜCADELE ETMEKTİR

Bu ülkede eğer bunlar ortadan kalkmazsa bunun gibi, bundan sonra da bütün mücadeleler zorluklar içinde sürdürülecek. Görevimiz sadece ağlamak, dertlenmek, ortaya karamsar bir şekilde tavır koymak değil buna karşı mücadele vermektir.

ŞİMDİ EKSİK ÖDENEĞİ DE ARAR OLDUK

DİSK üyesi metal işçileri pandemi sürecinde de, 14 aydır sorumluluğunu yerine getirmeye çalışıyor. Herkesin köşesine çekildiği bir dönemde, ‘Hayır’ diyor. ‘Sen işçi atamazsın. Kod 29’u uygulayamazsın. Ücretsiz izine çıkarttıramazsın. Kısa çalışma ödeneğini eksik veremezsin’ diyor. Şimdi eksiği de arar olduk.

Neresinden tutsanız elinizde kalan bir yılı geçirdik. Eğer bana bir Allah’ın kulu bu bir yılda işçiler için, ‘Şu iyi yapılmıştır’ derse alnından öpeceğim.

‘60 milyar harcadık diyor’ dünkü Çalışma ve Aile Bakanı, bugünkü değil. Sen nereden harcadın hanımefendi o parayı? Senin harcadığının 51 milyarı işsizlik sigortasından. İki milyarı, gönderdiğin ibanlara yatırdığımız paralardan. 6.5 milyarı da Hazine’den.

PANDEMİDE DÜNYANIN

EN KÖTÜ ÜLKESİYİZ

 

Dünyanın en kötü ülkesiyiz. Pandemi sürecinde vatandaşına en az yardım yapılan ülkeyiz. Gizlediler, gizlediler pandemi rakamlarını. Gerçek rakamlar ortaya çıkınca dünyanın en kötü pandemi sayılarına geldik.

YANGINDA KURTARILACAK

İLK EŞYA: PATRONLAR!

İşçiler pandemide gözden çıkartılacak ilk kesim oldu. Patronlar yangında kurtarılacak ilk eşya oldu. Hepsini görüyor, ortaya koyuyoruz. Tüm açıklamalarının ardından DİSK gerçekleri söyleyip yalanlarını ortaya çıkartıyor. Bize cevap veremiyorlar.

YENİSİ AYNI ANLAYIŞI SÜRDÜRECEKTİR

Bugün yeni bir Çalışma Bakanı’nı, Cumhurbaşkanı danışmanları arasından çıkartacaklar. Aynı anlayışı tabi ki sürdürecektir. İşsizlik sigortasından işçilere verdiklerinin en az üç katını patronlara vermişler. Sonra da, ‘Vatandaşa yardım yaptık’ diyorlar.

ÇOK DAHA GÜR SESLE

ANLATMALIYIZ

Bu ülkede 1936’da sendika yasaları çıktı, örgütlenme başladı. Bu 90 yılda nereden nereye gelmişiz. Örgütlenmeye, toplu sözleşme süreçlerine bakın. Bir adım ileri gidememişiz. Ülkenin çalışma koşullarını demokratikleştirmezseniz bugün yaşananların gelecekte hiçbir farkı olmayacak. Onun için bugünkü Baldur grevimizi, direnişimizi çok daha gür bir sesle anlatmalıyız. Bir grevde yaşananların anlatılması gerekiyor ki aynı Kod 29’da olduğu gibi, ‘Ya bunlarda çok yaygara koparttı’ diyerek Kod 29’u parçalayıp sanki iyi bir şey yapmış gibi değiştirmelerini zorlamamız gerekiyor. Ama gerçek, demokratik bir şekilde değiştirmelerini sağlamalıyız.

ASLA PES ETMEZLER

Baldur işçileri bugün buradaki dayanışmanızla biraz daha cesaretlendi, moral buldu. Dosta düşmana; ülkede şartlar ne olursa olsun DİSK üyesi metal işçileri asla pes etmezler. Onurlarını çiğnetmez, teslim olmazlar. İleri giderek bu ülkenin işçi sınıfına önemli bir mirası bırakma kararlılığını gösterirler. İşte Baldur işçileri bunu yapıyor.

Eğer bir yol yürürken engel yoksa sizden öncekiler temizlemiştir. Ama engelle karşılaşıyorsanız önünüzdeki işçilere destek olmamışsınız demektir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.