“Dolandırılıyoruz aman dikkat!”

“Dolandırılıyoruz aman dikkat!”

 Gebze Ticaret Odası tarafından kıymetli evrak ve belge sahteciliği konusunda bilinçlendirme semineri gerçekleştirildi. İstanbul Teknik Üniversitesi...

 

Gebze Ticaret Odası tarafından kıymetli evrak ve belge sahteciliği konusunda bilinçlendirme semineri gerçekleştirildi. İstanbul Teknik Üniversitesi Adli bilimler Uzmanı Belge İnceleme ve Grafoloji Uzmanı Şahin İplikçi sahte evrak konusunda katılımcılara önemli bilgiler verdi.

 

GTO Meclis Salonunda düzenlenen semire Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler ve Ticaret odası üyeleri de katıldı. Seminerde; İstanbul Teknik Üniversitesi Adli bilimler Uzmanı Belge İnceleme ve Grafoloji Uzmanı Şahin İplikçi, İstanbul Teknik Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü Öğretim Üyesi Yardımcı Doç. Dr. Tunç  Demircan, Avukat Ahmet Karagöz ayrıntılı bilgi verdi. Açılış konuşmasını yapan GTO Başkanı Nail Çiler, “Beni kırmayıp gelen  saygı değer savcılarıma teşekkür ediyorum” dedi. 

 3 VEYA 8 YIL ARASI HAPİS CEZASI

 

Belge sahteciliği konusunda çarpıcı açıklamalarda bulunan İstanbul Teknik Üniversitesi Adli bilimler Uzmanı Belge İnceleme ve Grafoloji Uzmanı Şahin İplikçi, “Biz sahtecilikle ilgili şu konudan başlayalım, Türk Ceza Hukukunda bir çek yazılırken imza özellikle Ad-Soy Ad yazılmalı’’ dedi. İmzanın kurallarından bahseden İplikçi ‘’İmza atarken lütfen Ad ve Soyadınız okunsun’’ diyerek Türkiye deki imza  sorununu dile getirdi. İplikçi sahte belge düzenlemenin cezasını da belirterek, “Türk Ceza Kanunun da 204. maddesi 1 inci fıkrası 2 fıkrası görev gereği düzenlemeye yetkili olduğu halde resmi bir belgeyi sahte olarak düzenleyen gerçek belgeyi başkalarını aldatacak şekilde değiştirdiğinde   gerçeğe aykırı olarak düzenleyen veya belgeyi kullanan Kamu görevlisi 3- yıldan 8 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır’’ dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.