Doktorlar Ankara’ya yürüyor

Doktorlar Ankara’ya yürüyor

Tabipler Birliği tarafından İstanbul’da başlatılan ve 27 Kasım’da Ankara’da sonlanacak olan Beyaz Yürüyüş kapsamında İzmit Kent Meydanında bir açıklama gerçekleştirildi.

Tabipler Birliği tarafından sağlık çalışanlarının hakları ve sağlık sistemindeki sıkıntılara dikkat çekmek için Türkiye’nin 7 bölgesinden Ankara’ya yürüyüş başlatıldı. Önceki gün İstanbul Kadıköy Meydanı’nda startı verilen yürüyüşün Marmara kolu dün Kocaeli’ye geldi. “Emek bizim söz bizim” sloganıyla başlatılan Beyaz Yürüyüşü İzmit Kent Meydanında devam etti. Türk tabipler Birliği 2. Başkanı Ali İhsan Ökten, "TTB olarak 1 Kasım 2020 tarihinde yaptığımız açıklamayla sağlık çalışanları için sağlık bakanlığı ile görüşme de bulunmak için görüşme talep etmiştik. Taleplerimiz karşılanmazsa yürüyüş yapacağımızı söylemiştik. Yürüyüşümüze başladık. Biz hızla tükendiğimiz için yürüyoruz.

 

“EYLEMLERİMİZ DEVAM EDECEK”

Şiddete maruz kaldığımız için, ekonomik haklarımız için, çalışma şartlarımız kötüleştiği için Covid-19 meslek hastalığı sayılmadığı için yürüyoruz. 5 dakika da doktorluk yapılmayacağı için. Emeğimizin karşılığını alamadığımız için. Biz ne istiyoruz? İnsanca geçinebileceğimiz ücret istiyoruz. Covid-19'un meslek hastalığı sayılmasını istiyoruz. Sağlıklı bir ortamda çalışmak istiyoruz. Özel hastanelere değil kamu hastanelerine bütçe istiyoruz. 5 dakikalık muayene süresi değil DSO'nun önerdiği 20 dakikalık muayene süresi istiyoruz. Taleplerimiz karşılanan kadar eylemlerimiz devam edecektir. Emek bizim söz

bizim” dedi.

Haber: Barış AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.