Doktor atanacak mı? Bina  dikilecek mi? Çile bitecek mi?

Doktor atanacak mı? Bina dikilecek mi? Çile bitecek mi?

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko ilimizin dört bir yanındaki sağlık sorunları Meclis’e taşıdı. Bakan Koca’ya, “Çayırova’da hastane bitecek; Başiskele ve Kartepe’ye hastane yapılacak mı? Doktor atanacak mı?” diye sordu

CHP’li Vekil, Ameliyat bekleme sürelerinin uzun olması, yoğun bakımların yetersizliği ve muayene için randevu alamayan birçok vatandaşın yaşadığı sağlık sorunlarını Meclise taşıdı.

TBMM Sağlık Komisyonu Üyesi CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, Kocaeli ilinde yaşanan sağlık sorunlarıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın cevaplaması için yazılı soru önergesi verdi.

“Kocaeli Şehir Hastanesi ile İzmit SEKA Devlet Hastanesi, Kocaeli Devlet Hastanesi ve Derince Eğitim ve Araştırma Hastaneleri’nde vatandaşın yaşadığı mağduriyetlerin giderilmesi açısından; doktor, sağlık çalışanı ve ekipman eksikliklerinin giderilmesi noktasında Bakanlığınızın bir çalışması olacak mı?” diye soran Kanko; Kocaeli halkının sağlık hizmetleri konusunda yaşadığı mağduriyetlerle ilgili Sağlık Bakanlığının ne gibi planlamalar yaptığını da sordu.

ÇOK KRİTİK ÖNEME SAHİP

Hayati durumlarda hastaların acile yetiştirilmesinin çok kritik öneme sahip olduğunu vurgulayan Kanko; “Kocaeli Şehir Hastanesi’nde yaşanan hasta yoğunluğu başta olmak üzere, hastaların hastaneye daha kolay ulaşacağı, randevulardaki yoğunlukların azalacağı, ameliyatlar ile poliklinik hizmetlerinin daha verimli olacağı gerekçesiyle, 120 bin nüfusa sahip olan Başiskele, 140 bin nüfusa sahip olan Kartepe ve 155 bin nüfusa sahip olan Çayırova ilçelerimizde temel branşları içinde barındıran birer sağlık kuruluşuna ihtiyaç duyulmaktadır” ifadelerini kullandı.

ÇAYIROVA’YA HASTANE NE ZAMAN AÇILACAK?

Kanko, Meclis Başkanlığına verdiği önerge kapsamında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın şu soruları yanıtlamasını istedi;

1- Kocaeli’nin Başiskele ve Kartepe ilçelerinin, temel branşları içinde barındıran hastane ihtiyacı zaruri hale gelmiştir. Sağlık Bakanlığı olarak bu ilçelerimize önümüzdeki dönemlerde hastane yapmayı düşünüyor musunuz?

2- Sağlık Bakanlığı olarak Çayırova İlçesine yapılması planlanan ve temeli kazılmasına rağmen bir ilerleme sağlanamayan Çayırova Devlet Hastanesiyle ilgili süreç nedir? Hastanenin hizmete açılması için belirli bir tarih var mı?

3- Bakanlığınızın 2024 yılı Bütçesinde Kocaeli ili ile ilgili ne gibi sağlık yatırımları planlanmakta?

4- Kocaeli Şehir Hastanesi ile İzmit SEKA Devlet Hastanesi, Kocaeli Devlet Hastanesi ve Derince Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde vatandaşın yaşadığı mağduriyetlerin giderilmesi açısından; doktor, sağlık çalışanı ve ekipman eksikliklerinin giderilmesi noktasında Bakanlığınızın bir çalışması olacak mı?

5- Hastanelerde yaşanan yoğunluk, ameliyat bekleme sürelerinin uzun olması, yoğun bakımların yetersizliği ve randevu alamayan birçok vatandaşın yaşadığı mağduriyetler silsilesi her geçen gün artmaktadır. Kocaelide bulunan hastanelerdeki sağlık hizmetlerinde yaşanan bu aksaklıkların giderilmesi adına Bakanlığınızın bir planlaması veya çalışması var mı?

6- Kocaeli İlimizdeki hastanelerde hasta mağduriyetlerine neden olan branşlardaki eksik doktor kadrolarına gerekli atamalar yapılacak mı?

vekil.jpg

14-28 Mayıs seçimleri öncesi saha çalışmaları kapsamında Çayırova’ya da gelen ve aile sağlık merkezlerinde halkı dinleyen Kanko, Bakan Koca’ya ilçede yapımı yılan hikayesine dönen hastanenin de akıbetini sordu.

hastane.jpg

Bakanlık marifetiyle yapılan hastanenin yer teslimi yaklaşık 2.5 yıl önce gerçekleşmiş, henüz yerine gelmeyen hizmetten kendisine pay çıkartan Bünyamin Çiftçi, bu pozu vermişti.

Haber merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.