Doğalgazda destek 2 bin 500 liraya çıktı

Doğalgazda destek 2 bin 500 liraya çıktı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Türkiye Aile Destek Programı kapsamı kapsamındaki desteklerin detaylarını açıkladı.

Desteklerden daha fazla vatandaşın istifade etmesi için bütçeyi 15 milyar liradan 40 milyar liraya çıkardıklarını belirten Bakan Yanık, “Bu doğrultuda 450-600 lira olan destek tutarımızı 850-1250 liraya yükseltiyoruz” dedi. Yanık, bu yıl hayata geçirilen Doğalgaz Tüketim Desteği’nde 415 lira ile 1150 lira arasında ve ilden ile değişkenlik gösteren yardım tutarını 900 lira ile 2500 lira arasında olacak şekilde artırıldığını duyurdu. Yanık, yeni başvuru döneminde ev sahiplerinin yanı sıra kiracı olan vatandaşlara da doğalgaz desteklerinden faydalanma imkânı sunduklarını bildirdi. Yılda iki defa olmak üzere verilen doğal gaz desteğinin ilk ödemelerinden 311 bin hane faydalanırken, bu yıl yapılan düzenlemeyle bu sayının daha da artırılması hedefleniyor.

 

ÖDEMELER PTT ÜZERİNDEN

Başvuruların 5 Eylül’de başladığı Doğal gaz Tüketim Desteği’ne vatandaşlar, e-Devlet üzerinden ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla başvuru yapabiliyor. Destek kapsamında, tüketicilerin Türk vatandaşı olması gerekirken; doğalgaz arzı sağlanan ilçe/beldede ikamet ediyor olma, ikamet adresinde ön ödemeli ya da faturalı sayaca bağlı bir doğal gaz aboneliği bulunma, ödenecek faturanın mesken abone grubuna ait olması ve hakkında ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca hak sahipliği kararı verilmesi şartı aranıyor. Başvuru sonrası destekten faydalanmaya hak kazanan vatandaşlar, PTT'ye doğal gaz faturalarını ibraz ederek destekten yararlanıyor.

 

ÇOCUKLARA 650 LİRA

Bakan Derya Yanık, ‘ Çocuk Destek Bileşeni’ kapsamında hanelerde bulunan çocuk sayısına göre aylık 350 ile 650 lira aralığında destek vereceklerini bildirdi. Yanık, "Bu kapsamda 1-2 çocuklu hanelere 350 lira, 3 çocuklu hanelere 450 lira, 4 çocuklu hanelere 550 lira, 5 ve daha fazla çocuklu hanelere 650 lira ilave destek sağlayacağız” diye konuştu.

 

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.