“Doğalgaz ve elektrikte de indirim olmalı”

“Doğalgaz ve elektrikte de indirim olmalı”

Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, temel gıda ürünlerinde uygulanan KDV indiriminin enerjide de uygulanmasını, elektrik ve doğalgazda KDV uygulanmaması ile ilgili taleplerini TOBB nezdinde ilgili Bakanlıklara ilettiklerini belirtti.

Gebze Ticaret Odası Vakfı ve Şubat Meclis Toplantısı önceki gün gerçekleşti. Video konferans yöntemiyle gerçekleşen meclis toplantısından Vakıfbank’ın dijital platformunda yeni bir uygulaması olan Vinov hakkında Vakıfbank Genel Müdürlüğü yetkilerinin sunum yaptı. Sunumun ardından Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler oda faaliyetleriyle ilgili olarak yaptığı konuşmada, “24 Şubat Osman Hamdi Bey’in vefat yıldönümünde saygıyla anıyorum. Müzenin değerinin korunması için Gebze Ticaret Odası olarak katkılarda bulunduk.  Temel gıda ürünlerinde uygulanan KDV indiriminin enerjide de uygulanmasını, elektrik ve doğalgazda KDV uygulanmaması ile ilgili taleplerini TOBB nezdinde ilgili Bakanlıklara ilettik.

 

“TALEPLERİNİ TOBB’A İLETTİK”

Vergi tahsilatında her yıl olduğu gibi, bu yıl da bölgemizin Türkiye birincisi olduğumuzu, ekonomimize yüksek ölçüde katkı sağladık. Bu vesileyle Vergi Haftası’nı da kutlarım. 365 Oda/Borsa arasında Aile Sağlığı Merkezi projesini ilk kez uygulamaya koyan tek odayız. Odalarımızın esnafları denetleme yetkisi yok. Bu konu ile ilgili yalnızca disiplin süreci işletebiliyoruz. Nefes kredisinde 365 Oda/Borsa arasında birinciliği koruyarak ve tekrar uygulanması için taleplerini TOBB’a ilettik. Ulusal Eğitime Katkı Protokol Töreni’nde, T.C. Milli Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer ve TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’na hibrit eğitim modelinin gerekliliği ile mesleki ve teknik eğitim süreçlerinde yaşanan sıkıntıları dile getirdiklerini, ‘Aranan eleman’ ihtiyacının karşılanması, sanayi - Mesleki Eğitim işbirliğinin daha etkin olması gerekir.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

Odalar bünyesinde ‘stajyer transfer ofisi’ kurulmasını istediklerini ve mesleki teknik projelerle örnek olan Gebze Ticaret Odası’nın bu konuda da öncülüğü üstlenmeye hazırız. 1 Mart’ta eğitim-sağlıktaki sorunları TOBB Eğitim Sektörü Buluşmaları Konferansında ileteceğiz. Ayrıca özellikle eğitim kurumlarında her sene verilen ruhsat harcının kaldırılmasını talep edeceğiz. TOBB Üst Kurul üyeleri ile 81 ilin kadın girişimcilerinin katıldığı toplantıda bölgeyi başarıyla tanıtan Kocaeli Kadın Girişimciler Başkanı Nurcan Babalık, Meclis Üyesi ve Kadın Girişimci Sevgi Çiler ve Kadın Girişimci Prof. Dr. Ebru Tümer Kabadayı’ya teşekkür ederim.

 

“AŞI UYGULAMASI BAŞLATTIK”

Vakıf olarak Sanayi sitelerinde yerinde aşı uygulaması başlattık. Sosyal Etki Merkezi ile 5 Milyon değerinde bağış yapıldı. Merkezin etkisini her geçen gün daha da arttırıldı.  Bölgeye kazandırdığımız 6 adet 112 Acil Servis İstasyonu ile 17 bin 164 vakaya müdahale edildi. 11 Ağustos tarihinde temel atma törenini gerçekleştirdiğimiz Darıca Hizmet Kompleksi’nin son aşamalara geldi. İlk cemrenin düştüğünü; her cemrenin bir dilek, bir arınma, bir iyilik, bir huzur, bir umut ve yeni bir yolculuk. Hayatının hangi safhasında, hangi çağında, hangi döneminde olursan olalım, inancımızı ve umudumuzu kaybetmememizi diliyorum” dedi.

 

manset-1-064.jpg

 

Haber: Hanifi SURUN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.