Doğalgaz borusu patladı faciadan dönüldü

Doğalgaz borusu patladı faciadan dönüldü

Gebze’nin Barış Mahallesi’nde TEİAŞ için yapılan altyapı çalışmasının kazısında doğalgaz borusu patladı. Vatandaş iddiasına göre 25’nci dakikada müdahale edilen sızıntıda faciadan dönüldü

Gebze’nin Barış Mahallesi, Ahmet Penbegüllü Bulvarı üzerinde kazı esnasında doğalgaz borusu patladı. Edinilen bilgilere göre bulvar üzerinde Türkiye Elektrik İletişim A.Ş, 4. Bölge Müdürlüğü tarafından ZRD Mühendislik firmasına yaptırılan yeraltı güç kablosu projesi kazı çalışması esnasında kepçe tarafından, doğalgaz borusu patlatıldı.

 

sizinti-3++.jpg

 

BAŞKAN YARDIMCISI ALİ KAYA GELDİ

Sızıntı, bir saati aşkın süren çalışmanın ardından tamamen giderildi. Kaza yerine Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kaya da gelerek TEİAŞ ve ZDR Mühendislik firması yetkililerinden duruma dair bilgi aldı.

 

sizinti-4++.jpg

 

MÜDAHALE 25’NCİ DAKİKADA GELDİ

Herhangi bir zehirlenme veya patlamanın yaşanmadığı vaka ucuz atlatıldı. Sızıntı süresince vatandaşlar kazı alanının uzağında tutulmaya çalışıldı, bölgeye araç ve yaya girişine engel olundu. Mehmet Alkan isimli vatandaş ihbarının ardından 25’nci dakikada müdahalede bulunulduğunu öne sürerek tepki gösterdi. Kristal Cam Blokları’nda oturan Mehmet Alkan sızıntının başlamasının ardından vatandaşlara yönelik uyarı da olmadığını söyledi. Alkan özetle şunları kaydetti:

 

PALGAZ’I ARADIM, AZARLANDIM

Olay gerçekleştikten iki dakika sonra Palgaz'ı aradım. Palgaz bir de azarladı, ben peş peşe aradım. 20 - 25 dakika müdahale olmadı, ekipler 25 dakika sonra geldi. İlk önce 112'yi aradım bana 187'yi aramamı söylediler. Aradım bilgilendirdim ‘tamam’ dediler aradan 25 dakika geçti hiçbir Allah’ın kulu gelmedi. Bu ekip milleti uzaklaştırmaya çalışıyor.

 

sizinti-5++.jpg

 

POLİS, ‘BEN NE YAPAYIM’ DEDİ

Polisi aradım, ‘Tamam 187'yi ara ben ne yapayım’ diyor. ‘Gelin insanları engelleyin’ dedim. Bir polis gelip ‘kardeşim yaklaşmayın’ demedi. Biri sigarayla yaklaşsa Allah korusun, facia. Burada canımızdan korktuk. Canım güvende değil. Gebze bu konuda bu kadar yetersiz olmamalı. Burası bir sanayi şehri.
Oturduğum binada da tüm daireler boşaltılmadı. Ben yeni indim. Girişim kapanmış durumda nasıl ineyim.''

 

 

 

 

 

Haber: Arzum KAYMIŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.