DKD yöneticileri Avukat  Doğan ve Çelik gözaltında

DKD yöneticileri Avukat Doğan ve Çelik gözaltında

Darıca Kültür Derneği yöneticileri Avukat Tamer Doğan ve Tolga Kubilay Çelik, “Sosyal medya üzerinden terör/darbe propagandası yaptıkları iddiasıyla gözaltına alındı

Darıca Kültür Derneği yöneticileri Tolga Kubilay Çelik ve İstanbul Barosu’na kayıtlı Avukat Tamer Doğan bugün sabah 06.00 sularında evlerine düzenlenen eş zamanlı polis operasyonu sonrası gözaltına alındı.

 

TAMER DOĞAN AÇLIK GREVİNDE

 

İstanbul’da Vatan Caddesi Emniyet Genel Müdürlüğü’nde gözaltına alınan yöneticilerden Avukat Tamer Doğan adli makamlara çıkartılana kadar, açlık grevine başladı. İki yöneticinin pazar günü akşamı veya pazartesi günü sabahı adli makamlara sevk edileceği söyleniyor.  

 

KABUL ETMİYORUZ

 

Darıca Kültür Derneği’nin Facebook’taki sayfasından yapılan paylaşımda, “Gözaltı gerekesi olarak ‘sosyal medya üzerinden darbe girişimi ‘ iddiasında bulunulmuştur. Arkadaşlarımız hakkında bu asılsız ve haksız suçlamaları kabul etmiyoruz. Yanlarında olduğumuzu sürecin takipçisi olacağımızı, sizleri de (üyeleri, sosyal medyadan) bu konuda bilgilendirmeye devam edeceğimizi duyuruyoruz” denildi.

 

İSİMSİZLER HAREKETİ İLE İLGİSİ YOK

 

Gazetemiz dernek yöneticilerinden Hazal Hendekçi’ye ulaştı. Hendekçi, Tamer Doğan’ın hukukçu kimliğinden ötürü gözaltı süresinin daha uzun tutulduğunu kaydedip, “Tamer arkadaşımız sosyal medyada İsimsizler Hareketi diye tanımlanan bir hareketin lideri olduğu gerekçesiyle gözaltına alındı. Kendisi derneğimizin kurucusudur. İsimsizler Hareketi ile uzaktan yakından ilgisi yoktur” dedi. Her iki arkadaşlarının sağlık durumlarının iyi olduğunu, dernek olarak süreci takip ettiklerini kaydetti. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.