“Diyarbakır Türkiye halkınındır”

“Diyarbakır Türkiye halkınındır”

 TGB İl Başkanı Yeşim Çakmak Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır ziyaretini sert bir dille eleştirdi. Çakmak, ‘Bu tarihi bir gün değil, hainlerin...

 

TGB İl Başkanı Yeşim Çakmak Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır ziyaretini sert bir dille eleştirdi. Çakmak, ‘Bu tarihi bir gün değil, hainlerin günüdür' şeklinde konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Irak lideri Mesut Barzani'nin Diyarbakır'da bir araya gelmesi Türkiye Gençlik Birliği Kocaeli Şubesi üyeleri tarafından yapılan basın açıklamasıyla protesto edildi. TGB Kocaeli Şube Başkanı Yeşim Çakmak tarafından yapılan basın açıklamasında, “İki gün önce BOP'un eş başkanı Tayyip Erdoğan ve emperyalizmin Kuzey Irak'taki hizmetkârı Mesut Barzani'nin gösterisine tanık olduk. Yandaş televizyon kanallarıysa gösteriyi ‘tarihi bir gün' olarak adlandırdı. Bu tarihi bir gün değil, hainlerin günüdür” şeklinde konuştu. 

 

DİYARBAKIR'I ÜS OLARAK KULLANIYORLAR

 

‘Diyarbakır BOP'un değil Türk halkınındır' diyerek sözlerine devam eden TGB Başkanı Çakmak, “Büyük Ortadoğu Projesi'nde Diyarbakır'ın bir yıldız olacağını daha önce vurgulayan Erdoğan, Diyarbakır'ı bir üs olarak kullanma çabası içerisine girerek bölünme sürecine hız kazandırmaya çalışmaktadır. Bunu da Barzani'yi arkasına alarak yürütmektedir. Ancak şunu unutmaktadırlar ki, Cumhuriyete ve halkımıza her saldırılarında Mustafa Kemaller bir kez daha güçlenmekte ve birleşmektedir” dedi. Türk ve Kürt halklarının milli mücadele yıllarında omuz omuza mücadele ettiğini de hatırlatan Çakmak, “Türk ve Kürt halkları bugün de emperyalizme ve enstrümanlarına karşı mücadele edecektir. Bölücü, gerici iktidarı yıkacak ve bölünme sürecini bertaraf edeceğiz” şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.