DİSK’ten zamlara karşı beş talep

DİSK’ten zamlara karşı beş talep

DİSK Kadıköy’de hayat pahalılığı ve zamları sıraladı. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu beş taleplerini sıraladı. Talepler arasında asgari ücrete yeni düzenleme de yer aldı

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Kadıköy’de hayat pahalılığı ve zamları protesto etti. DİSK Genel Merkez yönetimi ile BMİS Gebze 2 No’lu Şube Başkanı Necmettin Aydın, yöneticiler ve temsilcilerin de katıldığı basın açıklamasına direnişteki Farplas işçileri de katılarak destek verdi. Hayatın hızlıca pahalılaştığını, emeğin ise çok daha ucuz hale geldiğini söyleyen Çerkezoğlu şöyle devam etti:

HER EVDE ÜNİVERSİTELİ İŞSİZ

Çerkezoğlu şunları dile getirdi:“Dar gelirlilerin, asgari ücretlilerin gıda enflasyonu devletin kendi verileriyle hesapladığımızda bile yüzde 80’lerin üzerinde. Aslında biz bunu rakamlarla değil, esas olarak her gün çarşıya, pazara, manava ya da markete gittiğimizde bizzat yaşıyoruz. Pahalılıkla birlikte işsizlik ülkenin en önemli sorunu ve bu işsizliğe çare bulunmuyor. Artık neredeyse her evde bir işsiz var. Hatta her evde bir üniversite mezunu işsiz var”.

EMEĞİN ÜLKESİ İÇİN        

Çerkezoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Gelin görün ki Bugün zamlar, faturalar, hayat pahalılığı bizleri önemli bir biçimde baskı altına alırken, bu zamların, hayat pahalılığının sorumluluğunu alan yok. Her şeyin sorumlusu tek kişi olacak ve tek kişi hesap verecek dediler. Siyasetin de ekonominin de patronu benim diye kim söylüyorsa zamların da ülke kaynaklarının da çarçur edilmesinin sorumlusu odur. Yetki varsa sorumlusu da olacak. Sendikalı sendikasız bütün sınıf kardeşlerimiz birlikte diyoruz ki zengini daha zengin, yoksulu daha yoksul yapan bu düzen böyle gitmez. Emeğin ülkesini kurmak için mücadele ediyoruz.”

Çerkezoğlu sözlerini DİSK’in beş talebi ile tamamladı. Bu talepler arasında zamların geri alınması ve temel tüketim ürünlerinden vergi tahsil edilmemesi, son zamlarla birlikte açlık sınırına gerileyen asgari ücrette yeni düzenleme yapılması, emeklilikte yaşa takılanların gasp edilen haklarının geri tanınması, sendikal örgütlülük önündeki tüm engellerin kaldırılması da yer aldı.

 

kadikoy-2.jpg

 

kadikoy-3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.