DİSK Gebze’den seslendi: Bu ülke bu halk satılık değil

DİSK Gebze’den seslendi: Bu ülke bu halk satılık değil

Devrimci İşçi Sendikaları – DİSK’in asgari ücretin net 5 bin 200 lira olması talebiyle ülke geneli eylemleri Gebze’de de gerçekleşti. Çerkezoğlu: Bu ülke bu halk satılık değil.

Devrimci İşçi Sendikalar Konfederasyonu (DİSK), Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde “Geçinemiyoruz, artık yeter” diyerek düzenlediği basın açıklamasında, asgari ücretin net 5 bin 200 TL olmasını talep etti. Ülke geneline yayılan eylemlerden biri de Gebze’de gerçekleşti. Gebze, 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı’ndaki eylemde konuşan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “Bize kara kışı yaşatmaya çalışanlara karşı ülkemizin baharını hep birlikte getireceğiz. Bu ülke, bu halk, bu işçi sınıfı satılık değildir. Demokrasinin, hukukun, eşitliğin ve adaletin egemen olduğu bir emeğin Türkiye’sini kurmak için omuz omuza mücadele edeceğiz” dedi.

KATILIM

Eyleme DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ile birlikte DİSK Genel Sekreteri ve BMİS Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, DİSK Yönetim Kurulu Üyesi Kanber Saygılı, Lastik-İş Sendikası Genel Başkanı Alaaddin Sarı ve Genel Başkan Yardımcısı Ziya Ünal, BMİS Genel Merkez yöneticileri Ali Gündüz ve Hami Baltacı, CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan, BMİS Gebze 1 No’lu Şube Başkanı Selçuk Çifçi, Lastik-İş Gebze Şube Başkanı Özay Bektaş, BMİS Gebze 2 No’lu Şube yöneticileri, Eğitim-İş Kocaeli 2 No’lu Şube Başkanı Bülent Metin, Eğitim-Sen Gebze Şube Kadın Sekreteri Meryem Meriç, EMEP ve Devrimci İşçi Partisi, EYT Gebze Derneği yönetici ve üyeleri ile BMİS ve Lastik-İş’in Gebze’de örgütlü olduğu işyerlerinden temsilci ve üyeler katıldı.

“MEMLEKETİMİZE, EMEĞİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ”

“Gelirde adalet vergide adalet”, “İşçiler açken patronlara huzur yok”, “Hükümet istifa”, “Bu ülke bu halk satılık değil”, “Patronlara değil emekçiye bütçe”, “Yaşasın onurlu mücadelemiz”, “Asgari yaşamak istemiyoruz”, “Asgari ücret 5 bin 200 net”, “İnadına sendika inadına DİSK”, “Direne direne kazanacağız”, “Zafer direnen emekçinin olacak”, “Birleşe birleşe kazanacağız” sloganlarının atılıp dövizlerin açıldığı eylemde DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu şunları kaydetti: Günlerdir işyerlerinden alanlara meydanlara kadar, ‘Artık yeter. Geçinmek istiyoruz’ diyoruz. Gelirde ve vergide adalet için bir mücadele sürecini işyerlerinden alanlara ve meydanlara taşıyoruz. 01 Ekim tarihinde yeni bir mücadele olarak başlattığımız bu süreci, bugün Türkiye’nin dört bir tarafında sürdürüyoruz. Memleketimize, emeğimize sahip çıkıyoruz.

ARTIK YETER DİYORUZ

Hafta başından itibaren işyerlerinden başladık. İki gündür Türkiye’nin dört bir tarafında, örgütlü olduğumuz bütün bölgelerde, illerde Gebze’de olduğu gibi kitlesel şekilde buluşuyoruz. Basın açıklamalarımızla irademizi ortaya koyuyoruz çünkü, ‘Artık yeter’ diyoruz. Emeğimizi ve memleketimizi savunmak için omuz omuza verdik, yola çıktık. Bizi açlığa ve yoksulluğa mahkum etmeye çalışanlara karşı emeğimize ve ekmeğimize sahip çıkıyoruz. Çünkü işsizlik, pahalılık, zamlar, faturalar belimizi büküyor. Biz çalışıyoruz, bu ülkenin tüm değerlerini ve güzelliklerini biz üretiyoruz ve bizim ürettiğimiz değer üzerinden bu ülke kalkınıyor, büyüyor. ‘Bu kadar büyüdü Türkiye ekonomisi’ diyenler şunu bilsinler ki hepimizin alın teriyle olan bu büyümeden işçi ve emekçiler olarak payımıza düşeni almıyoruz. Bu nedenle sürekli yoksullaşıyor ve borçla yaşamak zorunda kalıyoruz” dedi.

 Haber Merkezi

 

manset-2-078.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.