Dış politika iflas etti!

Dış politika iflas etti!

 CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar TBMM Genel Kurulunda yapmış olduğu konuşma da AKP’nin dış politikalarını eleştirerek “Sıfır sorun diyerek...

 

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar TBMM Genel Kurulunda yapmış olduğu konuşma da AKP’nin dış politikalarını eleştirerek “Sıfır sorun diyerek bugün komşularımızla sıfır ilişkiye getirdiniz” dedi.

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar; 2011 yılında Mecliste ilk yapmış olduğu konuşmaya dikkat çekerek; ‘O gün düşündüm ne söyleyebilirim diye. Şöyle bir gözden geçirdim. Mesela, sizin hemen iktidara geldikten sonra bir politikanız vardı komşularla sıfır sorun, sıfır problem diye yola çıktınız. Aslında doğru bir tespitti değil mi komşularımızla iyi olmamız gerekiyordu, onlarla ekonomik iş birliğini geliştirmemiz gerekiyordu, aramızda küskünlükler dargınlıklar, sıkıntılar varsa bunları çözmemiz gerekiyordu. Bundan doğalı olamazdı. Politikaya baktığınız zaman doğru bir politikaydı ve o dönemin Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül ilk temasını Ermenistan'la yapmıştı. Hatırlayın, Ermenistan'ı ziyaret etmişti, Türkiye-Ermenistan millî maçı vardı, daha sonra Türkiye'de tekrarlandı ve o maçta Bursa'da Azerbaycan bayrağını Bursa Stadyumu'na sokmamıştık, yasaklama kararı almıştık, "Bayraklarla girilmeyecek." demiştik. "Bir komşumuzla ilişkilerimizi iyileştirelim." derken o kadim dostumuz "Bir kardeşiz." dediğimiz Azerbaycan'la da ilişkilerimiz bozuluyordu hatırlayın o günlerde. Peki, yaklaşık on beş yıldır iktidardasınız, bu politikada bir gelişme oldu mu? Bir değişiklik olmadı. ‘dedi.

ECEVİT ÖRNEK ALINMASI GEREKEN BİR LİDER

Akar; “Son olarak Suriye ile yaşanan gelişmelerin altını çizerek, bugün, Ecevit'in o hasta hâliyle oturuş şeklini tasvir eden, kamuoyuyla paylaşan AKP Genel Başkanı bir şeyi unutuyor, Ecevit Suriye'deki terörist Abdullah Öcalan'ı oradan çıkarabilmek için riski göze almıştı ve Genelkurmay Başkanını, kuvvet komutanlarını sınıra yollamıştı ve Suriye'yi terk etmek zorunda kalmıştı; hatırlayın o günleri. Ve sonra Suriye'ye dostluğumuz gelişti, ilişkilerimiz gelişti ve bundan memnun olduk çünkü 8 milyar dolarlık ihracat yapmaya başlamıştık Suriye'ye. Suriye'nin en yakın komşusu olarak Suriye'nin birçok tüketim malı ihtiyacı, inşaat ihtiyacı Türkiye tarafından karşılanıyordu, 8 milyar dolardı. Ancak burada da yanlış politikalar sergilenerek bütün ilişkileri sıfırladınız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.