Direnişe geçme kararıyla siz  kazandınız. Biz de kazandık

Direnişe geçme kararıyla siz kazandınız. Biz de kazandık

Sosyalist basından Alınteri Gazetesi’nin Ankara Temsilcisi Zarife Çamalan, Flormar’da sendikal örgütlenmenin ardından çıkartılan işçilerin direniş kararının bile kazanım olduğunu ve kazanımın tüm kadınlar için geçerli olduğunu söyledi

cicek-001.jpg

Ankara’dan Gebze’ye Flormar’ direnişçilerini ziyaret için gece yola çıkan sosyalist basından Alınteri Gazetesi’ni temsilen söz alan Zarife Çamalan, Flormar direnişini, “Bugün direnişiniz fiilen bitmiş olabilir. Tarihe şerh düşmüş, tarih yazmıştır. Tarihin en karanlık dönemlerinde bile kadınlar hem sınıfsal mücadelede hem toplumsal özgürlük mücadelelerinde yerini almaktan geri kalmamıştır” diye selamladı. Çamalan şunları kaydetti:

KABUKLARI KIRIP SINIRLARI YIKTINIZ

“İçinde bulunduğumuz faşizm koşullarında bize, özellikle kadınlara dayatılan dar sınırlar çerçevesinde siz fabrikanızda sendikal örgütlenmeye başlarken aslında o kabukları kırıp o sınırları yıktınız. Sendikalı olduktan sonra işten atıldığınızda direnişe geçme kararıyla aslında siz kazandınız. İşçi sınıfı kazandı, kadınlar kazandı.

YERYÜZÜ AŞKIN YÜZÜ OLUNCAYA DEK…

Bu nedenle bu direniş bitmeyecek. Adnan Yücel’in de dediği gibi, ‘Bitmediği daha, sürüyor kavga. Yeryüzü aşkın yüzü oluncaya kadar sürecek’ Zafer işçi sınıfının olacak. Sömürü sistemini ve erkek egemen sistemi yerle bir edene kadar mücadele sürecek.”

EKMEK VE GÜL…

Öte yandan heyet beraberlerinde getirdikleri ekmek ve gül paketlerini Flormar direnişçisi işçilere hediye etti. Çamalan, “1857’de New York’ta tekstil işçilerinin başlattıkları grevle, tarih yazan, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü bize armağan eden günün anlamıyla size sunmak istiyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.