Direnişçi işçi, iş cinayetinde hayatını kaybetti

Direnişçi işçi, iş cinayetinde hayatını kaybetti

  Kıdem ve ihbar tazminatının yanı sıra içeride kalan üç aylık maaşlarını da alamayan FENİŞ işçilerinden Nizameddin Önelge, direniş süresince...


 
Kıdem ve ihbar tazminatının yanı sıra içeride kalan üç aylık maaşlarını da alamayan FENİŞ işçilerinden Nizameddin Önelge, direniş süresince evine ekmek götürmek için günlük yevmiye alarak çalıştığı inşaatın 5. katından düşerek öldü.
 
50 yıldır Gebze’de faaliyette bulunan FENİŞ alüminyum, geçtiğimiz aylarda hammadde tedarikçileriyle yaşadığı sıkıntıdan dolayı üretimi durdurduğunu ve çalışanların iş sözleşmelerini feshettiğini bildirmiş, fesih sonrası kıdem ve ihbar tazminatının yanı sıra içerde kalan üç aylık maaşlarını alamayan işçiler de fabrikayı terk etmeyerek, mücadele başlatmıştı. Yaklaşık 540 işçinin fabrika içindeki direnişi devam ederken direniş süresince evine ekmek götürmek için günlük 50 TL karşılığında inşaatta çalışmak zorunda kalan FENİŞ Alüminyum Radyatör bölümü çalışanlarından Nizameddin Önelge çalıştığı inşaatın 5. katından düşerek öldü.
 
FENİŞ İŞÇİLERİ: 'HESABINI SORACAĞIZ'
Arkadaşlarının ölümü üzerine kendilerini kıdemsiz, ihbarsız ve alacaklarını ödemeden işten çıkartan FENİŞ patronu Sedat Aloğlu'na tepki gösteren işçiler, Aloğlu’nun yakasına yapışacak ve arkadaşlarının hesabını soracaklarını bildirdi. FENİŞ işçisi Nizameddin Önelge’nin cenazesi dün İstanbul Sultanbeyli den kaldırıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.