Direnişçi Altınbulak DİSK başkanlığına aday

Direnişçi Altınbulak DİSK başkanlığına aday

Real direnişçisi, Nakliyat-İş Sendikası üyesi Kader İpek Altınbulak, DİSK Genel Başkanlığı’na adaylığını açıkladı. Altınbulak, “mücadeleye sahip çıkmak için DİSK Genel Başkanlığı’na adayım” dedi.

Real direnişçisi Kader İpek Altınbulak, DİSK Genel Başkanlığı’na adaylığını açıkladı. Nakliyat-İş Sendikası, DİSK’in 53’ncü kuruluş yıldönümü nedeniyle Kozyatağı’nda Metro AG önünde basın açıklamasında bulunurken Real Market Direnişinin kadın öncülerinden, Nakliyat-İş Sendikası üyesi Kader İpek Altunbulak da DİSK Genel Başkanlığına adaylığını direniş alanında açıkladı. DİSK’in adını, tarihini, ilkelerini, mücadele geleneğini, daha ileriye taşımak için aday olduğunu belirten Kader İpek Altınbulak özetle şunları kaydetti:

TEZ KOOP-İŞ SAHİP ÇIKMADI 

“İşçiliğe meslek lisesi kimya bölümünü bitirdikten sonra bir kimya fabrikasında başladım. Daha sonra Real Hipermarketler’in Kartal Mağazası’nda işe başladım. 17 yıl bu mağazada çalıştım. Mağazada Türk-İş’e bağlı Tez Koop-İş Sendikası’nı örgütleyen öncü işçilerdenim. 
Real Marketler, Metro A.G. tarafından 2014 yılında Beğendik’e satıldı ve 2017 yılının temmuz ayında iflas etti. Bizler hem işsiz kaldık, hem tazminatlarımızı alamadık. Üyesi bulunduğumuz Tez Koop-İş Sendikası bizlere hiçbir koşulda sahip çıkmadı.  Hukuki yardım dahi yapmadı. Arkadaşlarımız kendi olanaklarıyla avukata vekalet verdi. Bu dönemde bazı arkadaşlarımız DİSK’e bağlı Nakliyat-İş Sendikası ile toplantılar yaptı. Nakliyat-İş’te, ‘Tez Koop-İş Sendikası size sahip çıkmaz ise kendilerinin bizlere sahip çıkacağını’ belirtmiştir. 

DİSK YÖNETİMİ ÜÇ MAYMUNU OYNADI 

DİSK’e bağlı Sosyal-İş Sendikası, yasal olarak 1475 Sayılı Yasanın 14. Maddesine yargı ve bilimsel görüşe göre Metro A.G. tazminatlarımızdan sorumlu olmasına rağmen, ‘Metro A.G. sorumlu değildir’ diye işveren isteği ile açıklamalar yaptı.  Bu 30 aylık sürede DİSK yönetimi direnişimize karşı 3 maymunu oynadı. Bu 30 aylık direniş benim için okul oldu. Ben artık kimin gerçek anlamda işçi sınıfı için mücadele ettiğini, kimlerin bu davada yaşamlarını ortaya koyduğunu, sarı sendikacılığı, işçi sınıfına ihaneti, işçi sınıfının düşmanlarını, sınıf dayanışmasını gördüm. İşçi sınıfının örgütlü olduğunda neler yapabileceğini gördüm. Bizim direnişimizi görmezden gelen DİSK Yönetimi, Başkanı, Genel-İş ve Güvenlik-Sen Temsilcilerini işten atan Ataşehir Belediye Başkanı ile kafe açılışına gitti. 

MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK

30 aylık direnişimizle tazminatlarımızın bir kısmını aldık. Direnişimiz devam ediyor. Parababalarına işçi düşmanlığına ve sarı sendikacılığa karşı mücadelemiz her alanda devam ediyor, edecek. Sendikamız Nakliyat-İş’in öncülüğünde TÜVTÜRK Muğla Şanlıurfa, Kütahya, Karabük, Kastamonu, Real, Makro, Uzel Makine direnişleri devam ediyor.  Bu süre içerisinde yine direniş mücadele okulundan öğrendiğim, gerçek anlamda DİSK’in adına, tarihine, ilkelerine, geleneklerine sahip çıkan sendika üyesi de bulunduğum Nakliyat-İş Sendikası’dır. 

Her türlü zorluğa, gözaltılara, açılan ceza ve tazminat davalarına karşın parababaları düzenine ciğeri beş para etmez sarı sendikalara teslim olmadık, olmayacağız.

DAHA DA İLERİYE TAŞIMAK İÇİN 

30 aydan beri direnen bir kadın işçi olarak, DİSK’in Adına, tarihine, ilkelerine, geleneklerine sahip çıkmak, parababalarının işçi düşmanlığına ve sarı sendikacılığa karşı mücadeleyi örgütleyip daha da ileriye taşımak için;
Kemal Türkler, Abdullah Baştürk, Kenan budak, İsmet Demir, Necmettin Giritlioğlu, Recep Vurmuş’un mücadelelerine, Dünya Sendikalar Federasyonu’nun (DSF) ilkelerine, enternasyonal mücadeleye sahip çıkmak için DİSK Genel Başkanlığı’na adayım.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.