Direnin işçilerin yanındayız

Direnin işçilerin yanındayız

HKP Kocaeli İl Örgütü, Systemair HSK, Özer Elektrik ve Baldur işçilerinin Ankara yürüyüşüne polisin müdahale ederek gözaltına almasına karşı açıklama yaptı.

İşten atılan ve ücretsiz izne çıkarılan Systemair HSK, Özer Elektrik ve Baldur fabrikaları işçileri, DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş sendikası ile birlikte Gebze’den Ankara’ya doğru yürüyüş başlatmak istedi, ancak polisin müdahalesi sonrasında 99 işçi gözaltına alınmıştı. Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) Kocaeli İl Örgütü, “Sendikal Hakları için Ankara’ya yürümek isteyen işçileri değil Sendikal Hakları gasp edenleri durdurun!” başlıklı açıklama yaptı.

“AYIPTIR, GÜNAHTIR, VİCDANSIZLIKTIR”

HKP Kocaeli İl Örgütü’nden yapılan açıklamada, “ Hiç tahammülünüz kalmadı. Kim hak mücadelesi veriyor, saldırıyorsunuz. Kim ekmek mücadelesi, ekmeğini büyütme mücadelesi veriyor, önüne barikatları kuruyorsunuz. Kim sendikal örgütlenme mücadelesi veriyor, kim onur mücadelesi veriyor, acımasızca, vicdansızca jandarmanızı, polisinizi emekçilerin önüne yığıyor, emekçileri darp ediyor, gözaltlarına alıyorsunuz. Yapmayın. Ayıptır, günahtır, vicdansızlıktır!” ifadelerine yer verildi.

“YİNE COPLAR, YİNE GÖZALTILAR”

Açıklamanın devamında, “Birleşik Metal-İş’e üye olduktan sonra tazminatsız şekilde işten atılan ve ücretsiz izne zorlanan Systemair HSK, Özer Elektrik ve Baldur İşçilerinin Sendika Yöneticileriyle birlikte Ankara’ya doğru yürüme kararı aldılar. Tek çözüm olarak düşündüler Ankara Yürüyüşünü. Seslerini duyurmak, kamuoyu oluşturmaktı amaçları. Desteğe çağırdılar kardeş sendikaları ve işçi kardeşlerini. Yasak koydular yürüyüşlerine ama bu onur mücadelesidir, işçiler dinlemediler yasağı. İşçi düşmanı AKP’giller’in yanıtı hiç kimseyi şaşırtmaz. Yine polis barikatı, yine coplar, yerlerde sürüklemeler, yine gözaltılar” ifadelerine yer verildi.

“DÜNYANIN EN KUTSAL DAVASIDIR”

HKP Kocaeli İl Örgütü’nden yapılan açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi;

Aralarında İşgal, Grev, Direnişlerin Sendikası Nakliyat-İş’in Genel Başkanı, Dünya Sendilkalar Federasyonu Başkanlık Kurulu Üyesi ve TUI Transport Genel Sekreteri Ali Rıza Küçükosmanoğlu ve Yöneticileri ile Birleşik Metal-İş Sendikası’nın yöneticilerinin de bulunduğu yaklaşık 100 kişi gözaltına alındı. Dünyanın en kutsal davasıdır hak alma mücadelesi, ekmek mücadelesi, örgütlenme mücadelesi. Haktır. Meşrudur. Bu zulüm devam ettiği sürece de bu mücadele devam edecektir. Tâ ki zaferle sonuçlana kadar. Birleşik Metal-İş üyesi işçiler de sendikal hakları tanınana, atılan işçiler geri alınana kadar mücadele edecekler. Kararlılar, yılmayacaklar. Halkın Kurtuluş Partisi olarak ekmeği için, onuru için, sendikal hakları için direnen işçilerin yanındayız. Mücadeleleri bizim de mücadelemizdir.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.