Dinamitli kazı tedirgin ediyor

Dinamitli kazı tedirgin ediyor

Gebze-Darıca metrosunun tünel açma çalışmalarında dinamit kullanımına dönük olarak vatandaşların tedirginliği devam ediyor. Kocaeli İnşaat Mühendisleri Odası Gebze Temsilciliği Başkanı Ahmet Kadı konuyu detaylı bir şekilde incelediklerini ifade etti.

Gebze-Darıca metrosu türel açma çalışmalarında Gebze bölgesinde ki birkaç noktada  dinamit kullanılması vatandaşları  tedirgin etmeye devam ediyor.

Konuyla ilgili olarak gazetemizi arayan vatandaşlar, patlama nedeniyle binaların sıvalarının döküldüğünü belirterek ilgililerin biran önce bu konuda açıklama yapmasını istiyorlar.

Öte yandan Kocaeli İnşaat Mühendisleri Odası  Gebze Temsilciliği Başkanı Ahmet Kadı söz konusu  çalışmalarla ilgili olarak gazetemizin sorularını yanıtladı.

BİNALARA ZARAR VEREBİLİR

Kadı, metro çalışmasına kimsenin itirazı olmayacağını  çünkü  şehrin önemli bir ulaşım ihtiyacı olduğunu belirterek, “ Kent merkezin ve bazı noktalarında yapılan tünel açma  çalışmalarında dinamit kullanılması sonucu patlamalar meydana geliyor. Burada  tabi ki patlama sonucu oluşan sarsıntıların hangi boyutta olduğu ve binalara zarar verip vermediğinin ortaya çıkarılması gerekiyor.

Bu konuda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının  çalışmalar öncesinde gerekli  inceleme ve çalışmaları yaptığını sanıyorum.

ALTYAPIDA ZARAR GÖREBİLİR

Ancak bir gerçek var ki dinamitle yapılan kazı çalışmaları binalara olduğu kadar altyapıya da zarar verebilir.

Kocaeli İnşaat Mühendisleri Odası  Gebze Temsilciliği olarak  vatandaşlardan bize de şikayetler geliyor ve konuyu  dikkatli bir şekilde inceliyoruz. Konunun uzmanları ile  gerekli görüşmeleri sağladıktan sonra kamuoyuna  detaylı  açıklamalar yapacağız”dedi.


tunel-001.jpg

Gebze-Darıca metrosunda  tünel kazı çalışmaları dinamit patlatılarak gerçekleştiriliyor.

cokme.jpgMutlukent’te  metro çalışmalarının olduğu bölgede ki yolda önceki gün çökme meydana gelmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.