Dilovası’ndaki öğrencilere online eğitim desteği

Dilovası’ndaki öğrencilere online eğitim desteği

Dilovası Belediyesi, ilçedeki öğrencilerin eğitimlerine katkı sunacak bir projeye daha imza attı.

‘Dilovası Belediyesi Akademi’ kapsamında başlatılan “Online Eğitim Programı” tanıtımı önceki gün yoğun katılımla gerçekleşti. Dilovası Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşen tanıtım programına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gebze Bölgesi Koordinatörü İbrahim Pehlivan, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, AK Parti Dilovası İlçe Başkanı İlhan Yıldırım, MHP İlçe Başkanı Ali Demiray, CHP İlçe Başkanı Gökalp Erenoğlu, AK Parti Kocaeli İl Başkan Yardımcıları Osman Akbulut ve Halil İbrahim Arslan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fazlı Zorlu, Dilovası İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Balay, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof.Dr. Muhammed Koçak, Dr. Sinan Demirtürk, Doç.Dr. Yılmaz Yeşil, Belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları öğretmen ve öğrenciler katıldı. 

 

ONLİNE EĞİTİM PROGRAMI TANITILDI 

Akademi Online Eğitim Programı’nı anlatan sinevizyon gösterimi ile başlayan programda Online Eğitimin tanıtımı yapıldı. Dilovası’nda liseye ve üniversiteye hazırlık okuyan öğrencilerin eğitimlerine katkı sunacak olan online eğitim programında, öğrencilere dağıtılacan kartlarla siteme kayıt olabilecekler.  Yapay zeka ile hazırlanmış sistemde 2000’den fazla konu anlatımı, 100binden fazla soru, tüm derslerin konu anlatımı, deneme sınavları, yapay zekayla YKS puan hesaplaması, ilk günden son güne kadar istatistikleri, sınırsız video izleme, 7/27 ders anlatımı, Online canlı deneme sınavları, canlı dersler, çözümlü sorular ve whatsApp destek hattı gibi hizmetler öğrenciler ile buluşturulacak. 

 

12 KİŞİLİK EKİP 5 AY ÜZERİNDE ÇALIŞTI 

Sinevizyon gösterisinin ardından programa katılan Gazi Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Muhammed Koçak, Dr. Sinan Demirtürk, Doç. Dr. Yılmaz Yeşil birer konuşma yaptı. Yaptıkları konuşmalarında; Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’in isteği üzerine bu programı geliştirmeye çalıştıklarını belirterek, görüşmelerin ardından 12 kişilik eğitim grubuyla 5 ay boyunca online eğitim programının oluşması için gece gündüz çalıştıklarını ifade ettiler.

 

ÖĞRENCİLERİMİZİN AKADEMİK BAŞARISI ARTACAK 

Öğretim görevlilerinin ardından sırayla konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Balay; “Dilovası; eğitim açısından son yıllarda en çok yatırım alan ilçeler arasındadır. Yeni okullarımız ve güçlenen eğitim kadromuzla yolumuza emin adımlarla devam ediyoruz.  

Tüm bu lojistik yatırımlara ilave olarak bakanlığımız zaten yıllardır öğrencilerimize ücretsiz ders kitapları vermekte, belediyemiz ise de öğrencilerimizin kırtasiye ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Hele ki pandemi dolayısıyla eğitimde yaşanan uzaktan eğitim döneminde eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak adına belediyemizin tüm ortaokul ve lise öğrencilerimize hediye ettiği tabletler ile öğrencilerimizin eğitime eşit erişimi sağlanmaya çalışılmıştır” dedi.  

 

EĞİTİME BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK 

Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir; “Dilovamız’da göreve geldiğimiz ilk günden buyana birinci önceliğimiz hep gençlerimiz ve eğitim oldu. Bu öncelik doğrultusunda, attığımız adımlar ve yaptığımız yatırımlar ile ilçemizde ilkleri gerçekleştirerek, hem eğitime maksimum katkı sağlama, hem de siz gençlerimizi için elimizden gelenden fazlasını yapma gayretinde olduk. Online eğitim sistemine doğru bir değişim gösteren günümüz dünyasında,  gerekli altyapıyı oluşturarak teknolojiden en üst seviyede istifade etmenizi sağlayacak, derslerinizdeki başarıya büyük katkı sağlayacak bir adım bu. Online eğitim sisteminin, artık hayatımızın bir parçası haline aldığı günümüzde, Belediye olarak, eğitim profesyonelleri ve Uzman ekibimiz ile bir araya gelerek, hazırladığımız dilovasibelediyesiakademi.com eğitim portalı ile sizlere büyük bir desteği ücretsiz olarak sunacağız” diye belirtti.

 

dilovasi-2-008.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.