Dilovası’nda yılın ilk meclisi gerçekleşti

Dilovası’nda yılın ilk meclisi gerçekleşti

Dilovası Belediyesi 2021 yılı ilk meclis toplantısı Belediye Başkanı Hamza Şayir başkanlığında gerçekleşti.

Dilovası Belediyesi 2021 ilk meclis toplantısı Dilovası Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Beş gündem maddesinin görüşüldüğü toplantı öncesi Başkan Şayir, gündeme dair açıklamalarda bulundu. 

TOKİ ŞUBAT’TA İHALE YAPIYOR 

Başkan Şayir yaptığı açıklama da; “ Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum geçtiğimiz haftalarda buradaydı. 120 Blok’tan oluşan 1210 konutumuz için ihalesi Şubat ayında gerçekleşecek. ‘Yükselen şehir’ sloganımıza yakışır, sosyal donatıları olan yeni konutlarımızla birlikte şehrimiz daha da gelişecek. Tarihi yapısı, turizmi ve sanayisi ile önemli bir konuma sahip olan şehrimiz ilerleyen süreçte hak ettiği hizmetleri tek tek almaya

Başkan Şayir’in konuşması sırasında söz alan SP Meclis İnci Aydemir, yapımı başlanan Tır Parkı projesinde ağaçların düzensiz kesildiğini söylemesinin üzerine Başkan Şayir, hep birlikte giderek çalışmayı inceleyeceklerini belirterek, varsa bir hata yada yanlış çalışma hep birlikte tespit edilerek düzeltilmesi konusunda meclis üyeleri ile Tır Parkı alanında ki çalışmayı inceleyeceklerini ifade etti.   

DENETİM KOMİSYONU SEÇİLDİ 

Önceki görüşme tutanaklarının oylanması oy birliği ile kabul edilerek başlanan meclisin birinci maddesinde yer alan Denetim Komisyonunun seçilmesi oylanırken, komisyonun üç kişi ile devam edeceği ve yapılan oylama da komisyonda İbrahim Dursun, İcabi Türkel ve Nizamettin Sözen oy çokluğu ile yer aldılar. Gündemin ikinci maddesinde yer alan sözleşmeli personelin ücretlerinin belirlenmesi maddesinde 10 sözleşmeli personelin askeri ücret olarak belirlenen ücretlerinin aynı şekilde askeri ücretle değerlendirilmesi oy birliği ile kabul edildi. Gündemin üçüncü maddesinde yer alan geçici işçi giderleri konusunda belediye bünyesinde bulunan 4 personelin vizelerinin alınması konusunda yapılan oylama da oy birliği devam edilmesi kabul edildi.  

ÜÇ KÜTÜPHANE KURULACAK 

Gündemin dördüncü maddesinde yer alan Orhangazi Mahallesinde yer alan Şehit Ümit Durmuş Semt Konağının 2. Katının, Turgut Özal Mahallesinde bulunan Görkem Çiler Semt Konağının 3. Katının ve Diliskelesi Mahallesinde bulunan Said’i Nursi Semt Konağının 2. Katının kütüphane yapılması konusunda İl Kültür Müdürlüğü ile protokol yapılabilmesi için belediye başkanına yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi. Gündemin beşinci maddesinde yer alan Belediyenin yan kuruluşu olan Dilbel Organizasyon A.Ş.’nin veto edilen önergenin yeniden görüşülmesi ileri bir tarihe ertelendi. 

 

10-042.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.